Berlusconi ja no és intocable

Els jutges de la Cort Constitucional italiana han rebutjat la llei que protegeix de la Justícia al primer ministre italià. Silvio Berlusconi va impulsar aquesta llei així que va arribar al poder, per suspendre els processos judicials que tenia pendents.

08.10.2009 – 16:10 –

La norma que li atorgava immunitat davant la justícia s’anomena Lodo Alfano, en al·lusió al cognom del ministre de Justícia que la va preparar. En essència, la llei suspèn els processos judicials oberts contra el president de la República, càrrec que actualment ocupa Giorgio Napolitano; el primer ministre, el president del Senat, Renato Schifani; i el de la Cambra dels Diputats, Gianfranco Fini.

El portaveu de Silvio Berlusconi, Paolo Bonaiuti, ha qualificat aquest dimecres la sentència de la Cort Constitucional de “política” i ha assegurat que Il Cavaliereseguirà en el poder. “És una sentència política, però el president Berlusconi, el Govern i la majoria seguiran governant, tal com han requerit els italians amb el seu vot en totes les ocasions des d’abril del 2008”, ha declarat el portaveu a través d’una nota.

El primer ministre d’Itàlia també ha acusat la Cort de ser “d’esquerres” i ha assegurat que ell segueix “cap endavant” perquè “aquestes coses” li importen “un cogombre”. Aquestes han estat les primeres declaracions públiques després de conèixer el veredicte i les ha fet a la sortida de la seva residència privada, Palazzo Grazioli, que es trobava assetjada pels periodistes. De fet, tant el carrer on està ubicada, via del Plebiscit, com la via dell’Umiltà on es troba la seu del seu partit, Poble de la Llibertat (PDL), han quedat blindades per la policia.

Abans de dirigir-se a Palazzo Venezia per a la inauguració d’una exposició, ha assegurat que el seu Govern durarà “cinc anys, amb o sense el Lodo Alfano.”Jo mai he cregut que anessin a acceptar-la, ja que amb una Cort Constitucional amb onze jutges d’esquerres era impossible que l’acceptessin”, ha assegurat. A més, “el cap d’Estat sabeu de quina banda està”, ha dit, en al·lusió al president de la República, Giorgio Napolitano.

“Amb jutges de la Cort Constitucional elegits per tres caps d’Estat d’esquerres“, aquest organisme judicial ja no és un “òrgan de garantia” sinó “un òrgan polític”, segons Berlusconi. “No tinc ni el més petit dubte que les acusacions infundades i risibles que encara es dirigeixen contra mi cauran sota l’examen de magistrats honestos, independents i respectuosos de la llei i de la mateixa consciència”, ha conclòs.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: