El cas ‘Gürtel’ esquitxa la família Aznar

L’empresari Alejandro Agag, gendre José María Aznar, apareix a les anotacions comptables de la ‘caixa B’ de les empreses de Francisco Correa, cervell de la trama ‘Gürtel’, al costat d’altres persones. Així es desprèn d’un informe elaborat per la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia.

06.10.2009 – 14:10 – Països Catalans

El nom de l’exassessor d’Aznar apareix a les anotacions que va fer José Luis Izquierdo López, empleat de confiança de Correa i de Pablo Crespo, número dos de la trama, per controlar els diners existents a la ‘caixa B’ de les empreses.

Així es desprèn d’un informe elaborat per la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia Nacional sobre la participació de càrrecs públics a les activitats de Francisco Correa, que forma part del sumari del ‘cas Gürtel’ que es tramita al Tribunal Superior de Justícia de Madrid.

La llista amb les persones físiques i empreses relacionades amb la Caixa B va sortir a la llum després de la detenció d’Izquierdo López, qui en les seves declaracions a la policia va confirmar que el sistema d’arxiu dels apunts comptables el va fer ell mateix per portar un control dels mateixos i poder donar compte a Pablo Crespo de la situació. El treballador de Correa va explicar que, per a aquest control, havia obert un compte per cada persona física, jurídica o esdeveniment dels quals hagués de fer alguna anotació comptable.

Alejandro Agag apareix en aquesta llista al costat d’Álvaro Pérez, Antaine Sánchez, Alberto López Viejo (ALV), Arturo González Panero, Gerardo Galeote, L.B., Ricardo Galeote, Benjamín Martín, Ginés López, F.Torres, Jacobo Gordon, Luis López Salvador, Milagros Zapatero, Pablo Crespo, Pau Collado, Araceli, Rosada i Savi Martine.

També estan recollides les persones jurídiques Inversiones Kantamani, Rustfield, Windrate, Begar, Orange Market, Caroki, Easy Concept, De Miguel Abogados, Montalbo, Osiris, TCM i Teconsa. També apareixen comptes individualitzats de diferents esdeveniments, com actes de noves generacions, diverses campanyes electorals, congressos i convencions.

A la seva declaració a la policia, Izquierdo López va manifestar que aquest sistema d’anotació de notes corresponia a pagaments realitzats amb els diners de la ‘caixa B’ existent a les oficines del carrer Serrano de Madrid, on es trobava el centre de decisió del conglomerat empresarial creat per Correa.

Segons va explicar, les dades dels apunts les facilitava directament Pablo Crespo. La caixa, va indicar, es nodria de diners entregats per Crespo, Javier Nombela (d’Easy Concept Comunicación) i Álvaro Perez (d’Orange Market), o d’efectiu recollit de caixes de seguretat a les quals tenia accés.

Les claus del Cas ‘Gürtel’

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: