El GOB publica el mapa dels conflictes ambientals a Mallorca

El Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) dedica el present número de la revista L’Ecologista als conflictes amb el medi ambient a la gran de Ses Illes. En un mapa descarregable en PDF situa tots els punts negres de l?illa.

23.09.2009 – 16:10 – Països Catalans

El número 46 de L’Ecologista repassa totes les ferides ambientals de l’illa de Mallorca. A l’editorial anima als lectors, socis i simpatitzants a “un canvi que ha de començar amb petites victòries”, entre les que cita “la protecció de Son Bosc davant un nou camp de golf, l’aposta per una Mallorca sense més carreteres grans i amb actuacions viàries que donin prioritat al transport públic i les denúncies davant irregularitats urbanístiques o davant delictes ecològics i injustíces socials i ambientals”.

El mapa situa més de vuintana indrets on hi ha disputes locals, que són assenyalades amb diferents símbols segons la tipologia estableta per GOB: urbanisme depredador, infrastructures i equipaments; camps de golf; abocadors de residus; pedreres il·legals; i incineradora, central tèrmica o cimentera. Els problemes generals que apareixen al mapa són set: Urbanisme i territori, Infrastructures viàries, Política turística, Espais naturals, Energia, Residus i Aigua.

El passat 2 de juny, membres del GOB varen plantar-se davant del Consolat de Mar amb el mapa dels conflictes i unapancarta que deia: “Sr. Antich, què feim amb tot això?”. Amb aquesta acció, el GOB pretenia reivindicar tota una sèrie punts calents locals i d’altres derivats de la mala gestió en polítiques sectorials que afecten el futur de Mallorca: carreteres, política territorial, política turística, espais naturals, energia, residus, etcètera.

I igualment amb la protesta van demanar l’actuació del Govern davant totes aquestes amenaces, “precisament després de veure com en aquests dos anys de diferent govern les estratègies econòmiques passen per noves infrastructures, més construcció, més doblers públics al rescat de sectors econòmics, més, més, més, però sempre més per a l’economia, justificant-se en la conjuntura de crisi econòmica i amb l’excusa de les pressions per mantenir un pacte de govern”.

Enllaços recomanats:

GOB

Arxiu del GOB

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: