El PP del País Valencià es podria haver finançat il·legalment a través de la trama Gürtel

Un informe de la Brigada policial de Blanqueig de Capitals assenyala a diversos dirigents del Partit Popular valencià com a presumptes culpables de finançament il·legal de la formació a través d’una doble comptabilitat.

25.09.2009 – 15:10 – Països Catalans

L’informe assenyala directament al vicepresident del Consell, Vicente Rambla; el secretari general del PP al País Valencià, Ricardo Costa; el vicesecretari,David Serra; i la tresorera, Yolanda García Santos. Aquest document sorgeix d’una investigació exclusivament policial i consta de 89 folis i cinc annexos.

L’informe va ser rebutjada per la Sala del Penal del Tribunal Superior de Justícia de València quan la magistratura va arxivar la causa oberta contra Francisco Camps en el cas Gürtel. Juan Luís de la Rúa, amic declarat de Camps, president la Sala i s’ha negat a investigar la veracitat de l’informe policial. La investigació, però, s’ha fet pública i ha tornat a ser notícia, arran de la publicació d’informacions privilegiades del text en els diaris El País i El Mundo.

El document ofereix múltiples detalls dels mecanismes de finançament il·legal presumptament utilitzats pel PP valencià. Afirma que els quatre dirigents citats coneixien i dirigien el procediment de blanqueig de capital i haurien arreglat els problemes financers d’Orange Market -l’empresa Álvaro Pérez ‘El Bigotes’- pagant-ne diversos deutes amb diners de procedència desconeguda o amb el pagament de serveis no prestats a la Generalitat valenciana.

Els costos reals dels actes i serveis oficialment proporcionats haurien estat assumits, segons el text, per empreses construcció que havien estat freqüentment contractades per la institució. La cúpula del partit, doncs, hauria estat al corrent de l’existència d’una comptabilitat A amb IVA i amb imports menors a les despeses reals i una facturació B amb les despeses i ingressos en negre. Les dues comptabilitats, A i B, haurien estat denominades en clau com a ‘Alicante’ i ‘Barcelona’.

Els pagaments en negre serien per a actes de partit i la policia assegura haver recollit diversos indicis que de vegades eren pagats per empreses implicades al cas Gürtel. Concretament, l’informe publicat cita les empreses d’Enrique Gimeno (Facsa); Enrique Tomás Ortiz (Ortiz e Hijos); Antonio Pons Dolf, president de PIAF; Vicente Cotino, del grup Sedesa; i Luis Batalla (Lubasa).

Enllaços recomanats

Extracte de les converses telefòniques


Intent de censura al Canal 9 en una entrevista amb Carmen Martínez, militant del PSOE valencià


Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: