Finalitza la recessió mundial, excepte a Espanya

El Fons Mundial Internacional ha anunciat la fi de la recessió global, però ha matisat que una sola de les economies occidentals encara registrarà descensos: l’Estat Espanyol. La forta empenta econòmica d’Àsia fa pensar a l’organisme internacional que 2010 serà ja l’any de la remuntada. Espanya haurà d’esperar a 2011.

01.10.2009 – 17:10 – Economia

L’últim informe del Fons Mundial Internacional (FMI) és optimista. El seu president, el francès Dominique Strauss Kahn, assegura que la tendència negativa en els indicadors econòmics s’ha acabat, s’estabilitzarà d’aquí a finals d’any i remuntarà en entrar al 2010. Serà així als cinc continents, diu el FMI, amb una excepció: l’Estat Espanyol.

Les previsions del Fons pel que queda d’any és que l’economia mundial es contregui un 1’1%, tres dècimes menys del que pronosticava el mateix òrgan al juliol. L’any vinent, però, la revifada podria ser de fins al 3’1%, sis dècimes més que en l’anterior càlcul. “L’economia mundial sembla expandir-se de nou, empesa pel fort desenvolupament de les economies asiàtiques i l’estabilització o modesta recuperació a la resta del planeta”, afirma l’organisme en l’informe Perspectives Econòmiques Mundials, que s’ha fet públic a Istambul.

La zona euro passaria, segons auguren, d’una caiguda del 4’2% el 2009 a una pujada del 0’3% el 2010. Estats Units, en canvi, acabaria l’any amb un 2’7% negatiu i creixeria un 1’5% l’any següent. Espanya, diferent de tothom, no participaria de la bonança general fins al 2011. Serà l’única de les grans economies, segons el FMI, que continuarà en recessió i caurà un 3’8% durant el proper any.

El govern espanyol estima una contracció del PIB de fins al 3’6% enguany i del 0’3% el següent. L’atur continuarà sent la bèstia negra i les previsions internacionals apunten a que l’Estat acabi l’any amb una taxa d’atur del 18’2%, que creixeria fins al 20’2% a partir de gener. L’últim Eurostat, fet públic avui, mostra com la taxa espanyola d’agost (18’9%), dobla literalment la mitjana europea.

previonesfmioctubre2010

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: