Afluència massiva a les urnes a Arenys de Munt

DIUMENGE, 13/09/2009 – 13:10h

A migdia la participació supera la del referèndum de l’estatut · Les votacions es fan al Centre Moral del municipi, on hi ha cues d’electors des de primera hora · Els 6.500 electors censats poden votar fins a les vuit del vespre · El batlle espera que el poble sigui la punta de llança d’altres consultes · Fracàs de la manifestació falangista.

Arenys de Munt respira avui un ambient extraordinari, de festa i expectació per una jornada històrica, en què per primera vegada un municipi del país celebra una consulta per la independència. Els accessos al poble i els aparcament estan col·lapsats i els carrers són plens de famílies vingudes de tot el país, que gaudeixen d’un dia festiu i reivindicatiu. Des de primera hora hi ha cues al Centre Moral, on finalment es fan les votacions: 6.500 arenyencs poden dipositar la papereta fins a les vuit del vespre: són tots els empadronats al municipi de més de 16 anys, tant si tenen la ciutadania espanyola com si no la tenen. Fins a migdia, la participació era massiva, de més d’un miler de vots, superior a la participació que hi havia a la mateixa hora en el referèndum de l’estatut el 2006.

Els voluntaris i el dispositiu policíac s’encarreguen que la jornada transcorri amb tota normalitat. El batlle, Carles Móra, ha declarat avui que estava molt content de com avançava la jornada, perquè amb aquest acte es defensa la llibertat d’expressió, que és un dret ‘constitucional i universal’. També ha dit que la consulta servia per reflectir i recollir les opinions dels ciutadans d’Arenys de Munt i que havia de ser la punta de llança perquè altres pobles celebrin consultes sobre la independència.

Alta participació

Les expectatives que els organitzadors de la consulta tenien sobre aquesta convocatòria es veuen superades. Ximenis ha explicat que un indicador d’aquesta alta participació és el vot per correu. Els organitzadors esperaven que unes 25 persones avancessin el seu vot, però aquesta xifra ha estat de 183 vots. Aquests vots s’afegiran a les urnes quan es tanquin les votacions, a les vuit del vespre.

Els partits, a Arenys

Delegacions de ConvergènciaEsquerra i la CUP són avui a Arenys de Munt per expressar el suport a la consulta. Iniciativa també dóna suport al referèndum, però no és previst que hi enviï cap delegació.

Cal recordar que tots quatre partits van aprovar de manera unitària al ple municipal de l’ajuntament de col·laborar i participar en l’organització del referèndum que, per decisió judicial, no es pot fer en dependències de l’ajuntament. De fet, el jutge ha prohibit a l’ajuntament d’implicar-se en cap sentit en l’organització del referèndu, fins al punt que no pot cedir cap espai municipal per a cap activitat relacionada amb la consulta.

Concentració ínfima de falangistes

La concentració de la Falange ha aplegat tan sols unes quantes desenes de manifestants, que han arribat en dos autocars. Els falangistes han estat envoltats d’un doble cordó: un de policíac i un altre de ciutadà, que ha estat cantant els segadors i que ha minimitzat la concentració.

Actes populars que es fan a Arenys de Munt per a donar suport a la consulta.
+ VULLVOTAR.CAT, Campanya d’adhesions a la proposta de votar la independència en referèndum.
+ VilaWeb: Les polèmiques decisions judicials al voltant del referèndum d’Arenys de Munt reboten a Europa.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: