Col·loquen la primera part de la passarel·la de les Escodines

La primera fase de les obres es van iniciar amb normalitat a la via de Sant Ignasi. S’hi invertir 11 hores de feina.


regió7.cat » Manresa

Moment de la instal·lació de la primera peça de l’estructura que connectarà el Barri Antic amb el de les Escodines, davant de la mirada expectant de desenes de veïns
josep rojas

JORDI CUMPLIDO | MANRESA Silenci sepulcral en el moment en què la grua aixecava la pesada estructura del primer tram de la passarel·la que connectarà el Barri Antic amb les Escodines a través de la via de Sant Ignasi. Després, el xiuxiueig de les opinions més diverses entre els veïns que s’havien concentrat al carrer de la Codinella. En l’ambient havia quedat la sensació que a la ciutat s’havia pogut presenciar poques vegades un muntatge arquitectònic d’una envergadura així.

Les obres d’apuntalament de la primera part de la passarel·la, sens dubte la més complexa de les tres, van començar a primera hora del matí i es van allargar fins a les 6 de la tarda, “sota les previsions i sense incidències”, segons la regidora d’urbanisme de Manresa, Àngels Mas. En onze hores només es va produir una incidència, l’ensorrament d’una part del mur de la via de Sant Ignasi durant el trasllat de l’estructura des del passeig del Riu.

En les tasques d’apuntalament de l’estructura van treballar 40 operaris coordinats en grups: un sector dedicat al transport de la peça amb els camions, un altre a soldar l’estructura i un grup de manobres que regulaven el trànsit. Cada grup tenia un delegat i tots ells, un responsable de coordinació. Les tasques més complicades van ser, segons el cap d’obra, Jordi Redondo, el trasllat i l’elevació de la peça.

Segons Mas, “el resultat, de moment, ens satisfà. Tot i la difusió que se n’ha fet a partir d’imatges 3D, el cert és que fins que la passarel·la no estigui acabada no sabrem quin impacte visual té”, un element que va considerar “fonamental”. Mas va recordar que “només hem apuntalat la primera part de l’estructura, i la dimensió la determina la llargada. Per tant, és normal que ara es vegi sobredimensionada”. D’altra banda, una de les arquitectes de l’obra, Pilar Calderón, va destacar la “integració” de l’obra en el paisatge urbà de la ciutat. “Ha de ser un element que dialogui amb l’entorn. Per això hi ha una mirador orientat al sud, perquè no ha de ser una passarel·la de pas, sinó un balcó a la ciutat”. Va destacar elements com el joc d’ombres que reflecteix al tram de la via de Sant Ignasi durant el dia, segons la posició del sol, o les diagonals que dibuixa el terra de la passarel·la, que inspiren “els nervis gòtics de la Seu”.

Divisió d’opinions
Al carrer de Codinella es van amuntegar desenes de veïns per seguir l’espectacular muntatge de la peça. Entre els veïns hi va haver opinions ben dispars. Andrés Mato, veí de la Balconada, pensava que era “molt correcta” la col·locació de les passarel·les, perquè “esdevindrà una bona drecera”. En canvi, Jaume Joan Costa, veí del Barri Vell, considerava que “l’estructura és massa farragosa” i fa “mal als ulls”. Quant als talls de circulació derivats de les obres, la Policia Local de Manresa va informar que l’afectació va ser mínima.


Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: