El Financial Times: ‘La independència de Catalunya és una possibilitat real’

Segons el prestigiós diari anglès la consulta independentista d’Arenys de Munt és un punt de partida ‘d’una revolució’. Explica que un 96% dels arenyencs va votar que sí. Segons el Financial Times ‘la independència de Catalunya és una possibilitat real, ja sigui per referèndum o a través d’una declaració unilateral’.

08.10.2009 – 18:10 – Món

El Financial Times recull les declaracions de l’alcalde d’Arenys de Munt, Carles Móra, ons assegura que “la independència la podem veure pacificament el 2020”. Segons els diari britànic, els catalans poden acabar donant suport a la independència si ells comprenen que els beneficia econòmicament.

“Molts catalans pensen que Espanya els treu diners”

En l’article s’explica que “molts catalans creuen que Espanya agafa molts més diners de Catalunya dels quals després retorna, i que els espanyols gaudeixen de privilegis especials”. En aquest sentit, també es fa ressò que el president del FC Barcelona, Joan Laporta, dóna suport a la independència de Catalunya.

“La crisi econòmica ha donat ales al nacionalisme català”

El diari assegura que “la crisi econòmica ha donat ales al nacionalisme català que ja estava latent amb qüestions lingüístiques, culturals i amb una ètica del treball molt forta comparada amb castellans o andalusos”.

“El catalanisme no es recolza sobre bases ètniques”

El Financial Times explica que “un dels aspectes extraordinaris del nacionalisme català és que la qüestió ètnica és molt petita. Més d’un terç dels habitants de Catalunya van nèixer fora de la regió, i molts independentistes tenen arrels a Espanya, Àfrica o el Nord d’Europa”.

Més informació:

New York Times aprofita el debat de les curses de braus per tractar Catalunya de provinciana

Llegir l’article del Financial Times

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: