Els metges demanen calma i tranquil·litat davant la grip nova

| El col·legi distribueix un document que crida a la serenitat | Les dades actualitzades són optimistes

Un doctor i un pacient en una imatge recent

El Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB) ha fet arribar un document informatiu als seus gairebé 25.000 col·legiats on es demana “calma i tranquil·litat” als professionals sanitaris i al conjunt de la societat davant la pandèmia de grip A(H1N1). De forma paral·lela, el document subscrit pel Col·legi de Metges s’ha començat a distribuir amb la col·laboració d’una trentena de blocs d’internet dedicats a la informació sanitària.

L’informe detalla que, amb les dades actuals a la mà, es pot afirmar que la grip nova té els mateixos símptomes que la grip comuna i, en la major part dels casos, se supera amb símptomes lleus o moderats. Després recordar les recomanacions bàsiques d’higiene per prevenir el contagi, el document demana una resposta social de serenitat i recorda que “durant la pandèmia de grip seguirà havent-hi molts altres problemes de salut que requereixin l’atenció dels professionals de la salut”.

“El comportament serè, coherent i tranquil dels pacients, els mitjans de comunicació, els professionals sanitaris, els dirigents polítics i els càrrecs amb responsabilitat en planificació i gestió del Sistema Nacional de Salut són essencials perquè funcionin bé els serveis sanitaris i aquests puguin dedicar-se als malalts que ho necessitin”, conclou el document.

Exemples d’hivern

Jaume Padrós, secretari del COMB, ha explicat a l’AVUI que, “sortosament, les dades actualitzades que ens arriben de països com Argentina, Xile, Nova Zelanda o Austràlia -on estan superant la grip nova en època d’hivern-, són optimistes; ens indiquen que la pandèmia té menys incidència del que s’havia previst”. El doctor Padrós explica que el COMB “no s’havia pronunciat fins ara de forma explícita perquè calia esperar a veure l’evolució de la malaltia” i critica les respostes desmesurades i alarmistes conegudes durant els últims mesos, “des de persones que anaven a Andorra a comprar antivirals fins a institucions mèdiques que feien aquest estiu una campanya demanant que la gent no es fes petons ni es donés la ma per evitar el contagi”.

“Ara podem explicar millor la situació perquè comencem a estar segurs que es pot superar la grip nova de forma molt similar a la d’altres grips”, explica el doctor Jaume Padrós.

El portaveu del COMB considera que “cal continuar estant atens i no abaixar la guàrdia davant la pandèmia”, però recorda que “és responsabilitat de tots fer un bon ús dels recursos sanitaris; si no hi ha complicacions, una grip es passa tranquil·lament a casa”.


Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: