Hereu amb Madrid 2016 mentre els carrers de Barcelona es degraden

L’alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón, ha agraït a Barcelona el seu suport ‘incondicional i sense fissures’ a la candidatura olímpica de Madrid 2016, durant un acte conjunt amb l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, al Museu Olímpic de Barcelona. Hereu intenta esquivar la polèmica per la degradació dels carrers.

16.09.2009 – 23:09 – Països Catalans

Gallardón ha dit que si la capital de l’estat espanyol aconsegueix els Jocs Olímpics ‘en bona mesura haurà estat gràcies a Barcelona’. Hereu li ha respòs que el projecte de la capital espanyola és ‘el millor’, perquè té el recolzament de la ciutadania i, tal com Barcelona, ha vinculat el seu model olímpic ‘al d’una ciutat per a tots, accessible i sostenible’.

Hereu ha destacat que Barcelona i Madrid ‘competim en molts aspectes, però ara és el moment de la unitat’. Per això s’ha dirigit a Gallardón per demanar-li que a més d’endur-se a Copenhague ‘un equip, una candidatura, molta ambició i molta força’, també s’emporti ‘l’actiu, l’ambició, el prestigi que representa i ha representat Barcelona’ i li ha dit que utilitzi ‘l’experiència de Barcelona per convèncer al món que Catalunya i Espanya es mereixen reviure una altra gran experiència olímpica’.

Gallardón ha dit que ‘Madrid i Barcelona han convertit la rivalitat en un eix per arrossegar projectes, voluntats i il·lusions’ i ha agraït ‘el recolzament, l’entusiasme i l’aprenentatge’ adquirit a de la capital catalana’. Ha exposat que Barcelona és un ‘aval d’eficàcia i credibilitat’ i un ‘exemple a seguir’. Ha destacat també que tots els esforços de la capital de l’estat ‘no es quedaran només a Madrid, sinó que, tal com fa 17 anys van aportar un canvi de qualitat determinant des de Barcelona, el 2016 passarà el mateix.

A falta de 16 dies perquè el COI es pronunciï a Copenhague sobre la seu definitiva entre Madrid, Chicago, Tòquio i Rio de Janeiro, Gallardón ha defensat la candidatura perquè el 77% de les seus estan acabades o en construcció, totes elles no estan a més de deu quilòmetres del centre i el projecte té una ‘enorme qualitat’ basada en criteris de ‘qualitat mediambiental, sostenibilitat econòmica i social, excel·lència tecnològica’ i sobretot humana. Preguntat per què no es va presentar als Jocs Olímpics del 2020, ha respòs bromejant que ‘no hi ha precedents que una ciutat hagi guanyat dos Jocs seguits’.

A l’acte també hi ha participat el president d’Honor del Comitè Olímpic Internacional, Juan Antonio Samaranch, que ha dit que Madrid ‘ha treballat molt bé i es mereix el triomf’ perquè ha ‘treballat molt bé’ i que ‘tots hem treballat molt bé’. El secretari d’estat per l’Esport, Jaime Lissavetzky, ha dit que la candidatura de Madrid ‘ha anat creixent, madurant i guanyant seguretat, credibilitat i eficiència’. Per això ha dit que ‘té moltes possibilitats’ però ha reconegut que ‘és molt difícil evidentment’.

L’Estat espanyol no va ser ‘amic per sempre’ durant els Jocs Olímpics del 1992 a Barcelona

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: