L’alcalde d’Arenys de Munt demana unitat per a les consultes alhora que carrega contra ERC

Acusa ‘alguns partits’ de voler tenir l”exclusivitat’ de l’independentisme i al mateix temps haver ‘entronitzat els qui no desitgen aquests plebiscits’

Consultes independentistes RSS

12.10.2009 ! 05.00h

L’alcalde d’Arenys de Munt, Carles Móra, demana unitat en el procés d’organització de les noves consultes independentistes en una crida a la participació de Decidim.cat, després que els darrers moviments hagin distanciat les entitats de la societat civil de les posicions dels càrrecs electes sobiranistes. Tot i aquesta petició inicial continua amb una dura càrrega contra ERC -sense esmentar el partit de forma explícita però amb referències prou clares- acusant ‘alguns partits’ de voler tenir l”exclusivitat’ de l’independentisme però que ‘han decebut i han entronitzat precisament els qui no desitgen aquests plebiscits, argumentant que ‘està prohibit’ o que ‘és una aventura arriscada’, en una al·lusió directa al discurs de Montilla en el debat de política general.

‘Catalunya ens necessita a tots’ assegura solemne Carles Móra en la primera frase d’un article al diariAvui titulat Endavant les consultes!. Móra -que flirteja amb Reagrupament- considera que ‘ha aparegut una nova llum a l’horitzó de l’independentisme’ que marca ‘un camí on hi cabem tots, partits –per donar-hi suport– i societat civil per organitzar i concretar les consultes populars’. ‘Ningú que desitgi participar-hi ha de quedar-ne exclòs’, reclama. El batlle d’Arenys de Munt, que ha estat nomenat portaveu (pdf) de la Nova Coordinadora Nacional de les consultes -no consensuada amb Decidim.cat- reconeix que el nou plantejament que s’ha endegat dóna més protagonisme a les plataformes i a les entitats, però matisa que ‘alhora accepta i demana –com no pot ser d’una altra manera– el suport polític dels diferents grups que representen la ciutadania’.

Tot i això, a partir d’aquest punt Móra carrega durament contra ERC -una de les forces polítiques que participen de Decidim.cat- sense esmentar-la directament però amb unes al·lusions prou clares. Reivindicant d’entrada el camí previ de les plataformes sobiranistes citant les manifestacions de la Plataforma pel Dret de Decidir i la de Deumil.cat a Brussel·les, afirma que l’independentisme necessitava ‘sortir de la trinxera ideològica on l’havien endormiscat alguns partits’ que n’han volgut tenir l”exclusivitat, però que a l’hora de passar comptes han decebut i han entronitzat precisament els qui no desitgen aquests plebiscits’, argumentant que ‘està prohibit’ o que ‘és una aventura arriscada’, recordant les dures paraules del president de la Generalitat, José Montilla contra la posició dels socis republicans en favor de les consultes. Per concloure que ‘el teixit associatiu ha superat el sistema polític’.

Davant de la fi de la via autonomista, Móra considera que ‘el país es mor’ i ‘algunes administracions semblen somnolents’. Per això reclama ‘replantejar-se aquest sistema’, ‘escoltar la veu del carrer i donar respostes ràpides’. Tot plegat, des de la unitat.

Noticies relacionades:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: