BCN es desfarà de quatre escuts franquistes més d’aquí 3 mesos

• Defensa retirarà insígnies del Bruc, el Govern Militar i la Capitania

19/11/2009 – ELIMINACIÓ DELS SÍMBOLS DE LA DICTADURA

A poc a poc, Barcelona va esborrant dels seus carrers i façanes tots els símbols que el franquisme va repartir per la ciutat per marcar el territori. Ara és el torn de quatre escuts amb l’emblema preconstitucional que el règim va col·locar a la caserna del Bruc, la Capitania General i el Govern Militar. Els treballs començaran aquest novembre i estaran acabats d’aquí uns tres mesos.

La mesura s’emmarca, segons assenyalen fonts del Ministeri de Defensa consultades per aquest diari, en el que s’estableix en la llei de la memòria històrica, que estipula l’eliminació de tota insígnia que exalti la dictadura. «Amb la retirada d’aquests quatre escuts, Defensa ja haurà fet els deures a Barcelona», van concretar les mateixes fonts. El projecte compta amb un pressupost de 131.000 euros i començarà «de manera immediata», va celebrar ahir Ignasi Cardelús, delegat municipal de Presidència. Al Bruc i al Govern Militar es col·locarà l’emblema constitucional, mentre que a Capitania es recuperarà el símbol monàrquic que adornava l’edifici abans de l’arribada de Franco.

Defensa va enviar el projecte executiu a l’ajuntament dimarts passat i ahir, en la comissió de Presidència, ERC va preguntar sobre la qüestió. La portaveu republicana, Ester Capella, va criticar el «poc interès del bipartit en un tema d’aquestes característiques», i va lamentar la «poca credibilitat del Govern en temes de catalanitat com aquest, que s’arrosseguen des de fa temps».

Els primers escuts franquistes que començaran a tapar-se són els dos de la caserna del Bruc, on es treballarà amb grues, mentre que a Capitania i el Govern Militar serà necessari muntar bastides.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: