Carod-Rovira dóna suport a Saura i demana també la dimissió en bloc del TC

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha defensat aquest dilluns la dimissió en bloc del Tribunal Constitucional que demana el conseller d’Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura. ‘No és que la comparteixi sinó que, a tall estrictament personal, jo vaig dir el mateix al mes d’agost’.


23.11.2009 – 21:11 – Països Catalans

‘La reacció de José Montilla és la que correspon al que els catalans esperen del seu president’, ha opinat Carod, advertint, però, que ‘si Espanya no accepta Catalunya tal com és, molts catalans faran algun tipus de pensament legal’. Carod ha denunciat que ‘pesen massa lloses sobre el Tribunal Constitucional no només com perquè la decisió que prengui pugui ser vista amb legitimitat sinó amb seriositat’. Per això, i com Saura va fer divendres passat, l’agost passat ja va demanar als seus jutges que dimitissin en bloc. ‘No pot ser que en allò que figura que és la màxima institució que garanteix el valor i la vigència del marc legal i democràtic es produeixin unes filtracions amb la facilitat amb la que es produeixen’, s’ha queixat el vicepresident.

Montilla va desautoritzar Saura, divendres mateix, atribuint les seves paraules a les d’un dirigent d’ICV, i no un membre del govern que presideix. ‘Les reflexions que hagi fet Saura no són fruit d’un debat ni una posició de govern, sinó que les ha fet, suposo, com a president que és d’ICV’, va respondre el president del Govern, desmarcant-se del seu conseller d’Interior. Aquest diumenge, però, Montilla va reclamar ‘responsabilitat històrica’ al Constitucional i que no malmeti de forma ‘temerària’ l’esperit de la Constitució.

Carod considera que la reacció de Montilla ‘és la que correspon al que els catalans esperen del seu president’ perquè ‘defensa els interessos de Catalunya’ i ‘ens fa sentir orgullosos’. El vicepresident, però, ha avisat el Tribunal Constitucional que ‘si ni tan sols l’Estatut, que és el mínim legal de relació i de convivència per compartit estat, no és possible, cada vegada més hi haurà catalans i catalanes que es plantejaran altres sortides’. ‘Si Espanya no accepta Catalunya tal com és, molts catalans faran algun tipus de pensament legal’, ha alertat Carod, recordant que ‘l’Estatut que està en vigor ja no és el que va aprovar el Parlament de Catalunya, amb 120 diputats sobre 135, sinó l’Estatut que va ser profundament mutilat a Madrid’.

El vicepresident s’ha mostrat ‘convençut que si hi ha una sentència adversa del Constitucional, necessàriament canviaran moltes coses en les relacions entre Catalunya i Espanya, no només des del punt de vista legal sinó que serà l’expressió de la impossibilitat que Espanya admeti la seva diversitat nacional i política interna’.

Van Rompuy president, ‘una bona notícia per a Catalunya’

Carod i la viceconsellera d’Afers Exteriors i Cooperació, Roser Clavell, són aquest dilluns i dimarts a Flandes per avaluar la cooperació entre els dos executius. Carod i Clavell s’han entrevistat aquest dilluns amb el vicepresident del govern flamenc i ministre d’Afers Administratius, Política Exterior, Mitjans de Comunicació i Turisme, Geert Bourgeois, i amb responsables municipals de l’Ajuntament de Bruges, com el seu regidor d’Educació, Yves Roose. Aquest dimarts, ja a Brussel·les, Carod i Clavell es reuniran amb el president del Govern de Flandes, Kris Peeters.

Compartir: Facebook Remoume Technorati La Tafanera Catosfera Delicious Wiko Independència Digg Yahoo Meneame Furl Reddit Fresqui Google Mixx Live StumbleUpon Simpy Barrapunto Webeame Twitter

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: