Millet i Montull van comprar les empreses de les seves esposes quan es va conèixer el saqueig del Palau

Les companyies de Marta Vallès i Mercedes Mir havien rebut quantioses sumes de la institució cultural per realitzar treballs de més que dubtosa utilitat

25/11/2009
Fèlix Millet i Jordi Montull van provar d’esborrar el rastre perquè el saqueig del Palau de la Música Catalana que ambdós van perpetrar no arrossegués també a les seves respectives esposes per haver cobrat de la institució cultural més d’un milió d’euros en 2009. El president de l’Orfeó durant 30 anys i la seva mà dreta van acudir a un notari de la Rambla de Catalunya de Barcelona a principi de setembre i van rubricar una sèrie d’actes per transmetre’s les participacions de diverses societats administrades per les seves esposes, canviar la propietat de les societats i modificar els seus òrgans.
Segons informa El País, la visita al notari es va produir el 10 de setembre, un dia després que el fiscal del cas, Emilio Sánchez Ulled, lliurés un informe al Jutjat d’Instrucció número 30 de Barcelona en el qual desvetllava que aquestes societats havien percebut quantioses sumes de diners del Palau de la Música durant l’últim any i que en moltes ocasions aquests pagaments corresponien a treballs de més que dubtosa utilitat.

La visita al notari es va produir quan el cas estava encara sota secret de sumari i, per tant, ni els acusats ni els seus advocats tenien perquè conèixer l’escrit del fiscal ni el seu contingut. Cinc dies després d’anar al notari, Millet i Montull van enviar al jutge la seva carta d’exculpació, però no van dir res de la vinculació de les seves esposes a la trama fins que se’ls va preguntar quan van anar a declarar el passat 19 d’octubre.

Millet va comprar 3.005 accions de la societat Aysen Produccions, SL, a raó d’un euro cadascuna, convertint-se així en soci únic. L’administradora era fins a aquell moment la seva esposa, Marta Vallès, però aquell mateix dia va deixar de ser-ho en favor del seu marit. Aquesta empresa ha cobrat del Palau 682.915 euros aquest any, segons ha demostrat la investigació judicial.

El mateix 10 de setembre, Millet va comprar, també per un euro cadascuna, 2.405 participacions de Belfort Baix, SL, la societat a través de la qual va intentar el pilotasso urbanístic amb la compra per part de l’Orfeó d’un local per tres milions, quan estava taxat en la meitat. La mateixa visita al notari va servir també perquè Montull comprés, també per un euro cadascuna, 1.503 accions de la societat Aurea, SA, i passés a ser administrador únic, en substitució de la seva esposa, Mercedes Mir. Aquesta societat va cobrar 338.956 euros del Palau en 2009.

Montull vendrà un pis per compensar l’espoli
L’exadministrador general del Palau de la Música, Jordi Montull, ha sol·licitat al jutge Juli Solaz, que instrueix el cas del saqueig de la institució, permís per vendre un pis de la seva propietat i dipositar els diners en el compte judicial, amb l’objectiu d’entregar aquesta suma als perjudicats pel robatori. El pis té 60 metres quadrats i s’ubica al carrer Verdaguer. En principi té una oferta de compra de 200.000 euros.

Compartir:  Delicious La Tafanera Technorati Google

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: