Euskal Herria. Signa el manifest: “Tots els projectes, tots els drets “(Mani: Bilbo 28-novembre)

Manifestació el dia 28 de novembre a Bilbao des de Aita Donostia a les 17:00 a Bilbo.

Kaos. Euskal Herria | 26-11-2009 a las 18:10 |

TOTS ELS PROJECTES, TOTS ELS DRETS

Els nostres familiars i amics joves són independentistes. És aquesta l’única raó per la qual la policia i la guàrdia civil els ha detingut i incomunicat.

Els nostres familiars joves són independentistes. Difondre el pensament independentista entre les i els joves, crear projectes a favor de la independència i realitzar un treball social i polític sota el somni d’un futur en llibertat, és l’única raó per la qual la policia i la guàrdia civil els ha detingut i incomunicat.

Els nostres familiars joves són independentistes. L’exercici del que a tot Europa són drets tal i com es recull en el pacte internacional de drets civils i polítics de les nacions unides, amb entrada en vigor el 1976, és la raó per la que els nostres familiars han estat detinguts. La llibertat d’expressió i de pensament, el dret a realitzar assemblees i la participació política, aquí són delictes per als joves independentistes. Una cosa que no succeeix a la resta d’Europa.

Els nostres familiars joves es troben incomunicades i incumonicados. No sabem com ni on es troben. Sabem en canvi que la incomunicació i la tortura solen ser sinònims. No som les úniques persones que ho diem, encara que visquem aquest fet amb especial preocupació i angoixa. Els relators de drets humans de les nacions unides, Amnistia Internacional i el Comitè per la Prevenció de la Tortura són entre d’altres, organismes de renom que han demanat una i altra vegada al govern espanyol que de cap a la incomunicació i abandoni la pràctica de latortura.

Creiem que aquest és el més gran i més greu atac patit per la joventut indenepdentista basca en els darrers trenta anys. Sabem que no som els primers en patir aquesta injustícia. És llarga la corda d’atacs contra joves independentistes. Es detenen de manera massiva i arbitrària, tal com ho demuestrasn aquests últims fets: 34 persones detingudes, al voltant de 40 ordres de detenció i més de 100 registres.

Volem convidar els agents d’Euskal Herria a la reflexió. És que no tenen els joves dret a treballar per les seves idees? Les i els joves que somien amb la independència no tenen cap possibilitat de defensar un projecte polític i social? Quin és el futur d’un poble en el que els seus joves són detinguts i empresonats per l’única raó de treballar pels seus drets i els projectes amb els que somien? Quin és el futur de les noves generacions d’Euskal Herria? Quin és el futur d’Euskal Herria amb una joventut a la qual se li neguen els drets més bàsics?

Cridem als agents ia les persones d’Euskal Herria a que defensin la possibilitat de defensar tots els projectes i el dret a l’exercici de tots els drets, ja que impulsin i acudeixin a la manifestació que sortirà aquest dissabte, dia 28 de novembre a Bilbao des de Aita Donostia a les 17:00 a Bilbo.

Familiars i amics de les i els joves independentistes detinguts
25 novembre 2009

__________________________________________________________________________________

PROIEKTU GUZTIAK, ESKUBIDE GUZTIAK

Gure senide eta lagun gazteak independentistak dira. Hori da polizia eta guardia zibilak atxiki eta inkomunikaturik edukitzeko arrazoi bakarra.

Gure senide gazteak independentistak dira. Independentziaren aldeko pentsamendua gazteen artean zabaltzea, independentziaren aldeko proiektuak sortzea eta etorkizun aske batekin amesteaz gain, horren alde lan sozial eta politikoa egitea da polizia eta guardia zibilak atxiki eta inkomunikaturik edukitzeko arrazoi bakarra.

Gure senide gazteak independentistak dira. Europa osoan eskubidea dena eta 1976tik aurrera eskubide zibil eta politikoen nazio batuen akordioan jasotzen diren eskubideak erabiltzea da beraiek atxilotzeko arrazoi bakarra. Izan ere, pentsamendu eta adierazpen askatasuna, asanbladak egiteko eskubidea eta parte hartze politikorako eskubidea Europa osoan ez bezala, hemen delitu dira  gazte independentistentzat.

Gure senide gazteak inkomunikatuta dauzkate. Ez dakigu non eta nola aurkitzen diren. Badakigu ordea, inkomunikazioa eta tortura sinonimoak izan ohi direla. Ez gara gu hori esaten dugun bakarrak, gure senideen egoerak bere biziko kezka eta ezinegona sortzen digun arren. NBE -ko giza eskubideen errelatoreek, Amnistia Internacional eta Torturaren Prebentziorako Komitea (CPT) dira besteak beste, Espainiako gobernuari inkomunikazioa bertan behera utz dezan eta torturaren praktika alboratu dezan behin eta berriro eskatu dioten ospe handiko erakundeak.

Honakoa azken 30 urteetan gazte mugimendu independentistaren aurka izan den erasorik handiena eta larriena dela uste dugu. Badakigu ez garela injustizia hau bizitzea tokatu zaigun lehenak. Soka luzea da independentziaren aldekoak diren gazteen aurkakoa. Modu masiboan eta arbitrarioan atxilotzen dituzte, azken gertaerek ezin argiago nabarmentzen dutenez: 34 atxiloturik, 40 atxilotzeko agindua eta 100 miaketa baino gehiago.

Euskal Herriko eragileei gogoeta dezaten dei egin nahi  genieke. Ez al dute gazteek beren ideien alde lan egiteko eskubiderik? Independentziarekin amesten duten gazteek ez al dute inolako aukerarik proiektu politiko eta sozial bat defendatzeko? Zein etorkizun da beren eskubideen alde eta amesten duten proiektu baten alde lan egite hutsagatik gazteak atxilotu eta espetxeratzen dituzten herri batek duena? Zein da Euskal Herriko gazte belaunaldiek duten etorkizuna?  Zein da Euskal Herriaren etorkizuna, oinarrizko eskubideak zangotrabaturik dituen gazteria batekin?

Euskal Herriko eragile eta pertsona guztiei, proiektu guztiak defendatzeko aukeraren alde eta eskubide guztien alde adierazteko deia egiten diegu. Horretarako, bat egin eta parte har dezaten larunbat honetan, arratsaldeko 17:00tan Bilboko Aita Donostiatik hasiko den manifestazioan.

Atxiloturiko gazte independentisten senide eta lagunak
2009ko azaroaren 25ea

http://www.mundurat.net/gazteaklibre/todos-los-proyectos-todos-los-derechos/

Más información:

Derechos Humanos

Estado Español

Euskal Herria

Guerra / Criminalización / Represión

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: