Les consultes sobiranistes arriben a les Illes Balears

Més de 50 regidors de nombrosos municipis de Balears integraran la Plataforma pel Dret a Decidir que, impulsada pel PSM, es constituirà el pròxim 12 de desembre a les illes amb l’objectiu d’articular un ampli moviment de regidors i alcaldes a favor del dret a decidir lliurement i també per fer una Llei de Consultes.

28.11.2009 – 18:11 – Països Catalans

Així ho ha explicat el regidor del PSM a Inca, Andreu Caballero, qui ha assenyalat que la pretensió és aglutinar en el marc d’aquest projecte al major nombre de forces polítiques possible, incloses PP i PSIB, malgrat admetre que “evidentment serà difícil” que aquests partits donin un suport majoritari a la iniciativa.

Tot i això, sí ha subratllat que un mínim de 50 regidors del PSM han mostrat un suport “absolut”, segons ha apuntat el regidor, qui ha assegurat sentir-se “absolutament convençut” que la Plataforma tindrà un “ampli” suport d’altres formacions, com és el cas d’Esquerra. Al mateix temps, ha assegurat que des de la nova entitat “estarem encantats” que el Govern “ens rebi per explicar-li els nostres objectius”.

Tal com consta en el manifest constitutiu de la la plataforma s’obrirà un procés de diàleg i col·laboració amb càrrecs electes municipals dels diferents territoris dels Països Catalans; abonarà les iniciatives que constitueixin “un avanç a l’exercici del dret a decidir”, i ajudarà que internacionalment es conegui la reivindicació dels pobles de les Balears del dret a decidir.

En aquesta mateixa línia, l’entitat emplaçarà al Parlament, el Govern, els Consells Insulars i els Ajuntaments que portin a terme les iniciatives necessàries per reconèixer institucionalment el dret dels ciutadans a decidir lliurement el seu futur, mentre que reivindicarà un finançament “justa i equilibrada” per a totes les Administracions públiques de les illes, ja que sense aquesta “serà impossible” procurar que l’exercici d’autogovern “sigui efectiu”.

El document indica que “els pobles de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, com nacionalitat històrica integrant de la cultura catalana i europea, són titulars del dret a l’autodeterminació”, i alhora denuncia, d’altra banda, “l’inacceptable i endèmic dèficit de la nostra balança fiscal amb l’Estat, conscients que el principi d’autonomia financera és requisit indispensable per poder exercir efectivament l’autogovern”.

És per tot això i davant de la conjuntura històrica i social actual, “tres dècades després del restabliment de les llibertats democràtiques, ha arribat l’hora d’avançar amb fermesa cap al lliure exercici del dret a decidir”.

.

Compartir: Facebook Remoume Technorati La Tafanera Catosfera Delicious Wiko Independència Digg Yahoo Meneame Furl Reddit Fresqui Google Mixx Live StumbleUpon Simpy Barrapunto Webeame Twitter

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: