Manifestació multitudinària contra Berlusconi a Roma

Centenars de manifestants també protesten a Barcelona


Dissabte  05.12.2009  19:43

Centenars de milers de persones, cridades a través de la xarxa, s’han manifestat avui pels carrers de Roma contra el primer ministre italià, Silvio Berlusconi, sota el lema ‘No Berlusconi Day‘. Una gran pancarta que demanava la dimissió de Berlusconi ha encapçalat la manifestació, que ha sortit de la plaça de la República i ha acabat a la basílica de Sant Joan, on, damunt d’un escenari, s’han fet alguns parlaments.

Entre els qui han intervingut hi havia el Premi Nobel de Literatura Dario Fo. A més, s’ha llegit un missatge enviat pel també Nobel José Saramago. A Barcelona, centenars de manifestants també han protestat contra el dirigent italià (podeu veure’n un recull fotogràfic).

La campanya ‘No Berlusconi Day’ va néixer per iniciativa d’un grup de blocaires italians sense afiliació política, però de tendència d’esquerres. Els promotors denuncien que Berlusconi ‘tracta l’estat com si fos la seva empresa i no accepta les formes d’expressió lliures’. L’anomenat ‘Comitè del Dia contra Berlusconi’ diu que ‘no podem seguir quiets davant d’un cap d’estat que ha tingut relacions amb la màfia i amb persones que hi pertanyen com Vittorio Mangano o Marcello Dell’Utri’. Demanen que sigui Berlusconi mateix qui renunciï al seu càrrec i es presenti davant d’un jutge com qualsevol ciutadà del país.

La mobilització arriba l’endemà de les acusacions proferides per Gaspare Spatuzza, confident de la màfia siciliana, contra Berlusconi i el seu ajudant, Dell’Utri. L’home de confiança de la família Graviano de Brancaccio, Palerm, va reconèixer amb la seva declaració haver participat en múltiples atemptats i assassinats ordenats pels seus superiors. Entre d’altres crims, va confessar haver participat en l’atemptat contra el jutge Paolo Borsellino. La clau del relat de Spatuzza va arribar quan va recordar la cita amb el seu cap directe el 1994 a Roma: ‘Em vaig trobar amb Giuseppe en el bar Doney de Via Veneto, estava content com si li hagués tocat la loteria. Vam seure i em va dir que havíem de matar a uns quants carabiners per fer el cop de gràcia. Havíem obtingut tot el què buscàvem gràcies a la seriositat de les persones que portaven aquesta història. Em va dir dos noms, entre aquests el de Berlusconi. Li vaig preguntar si era el del Canal 5 i em va dir que sí, i que també hi havia un paisà nostre, en Dell’Utri. Graviano va dir que gràcies a aquestes persones teníem el país a les nostres mans.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: