Espanya creu que Catalunya no és una nació i que el castellà està discriminat

L’estudi encarregat per El Periódico conclou que la majoria de ciutadans espanyols creuen que Catalunya no és una nació. A més, consideren que el castellà està discriminat i que Catalunya és una comunitat insolidària amb l’Estat espanyol.

22.12.2009 – 20:12 – Països Catalans

En l’apartat on es pregunta si Catalunya és una nació, els ciutadans de l’Estat espanyol tenen clara la resposta: un 80’1% considera que No. A Catalunya, en canvi, més de la meitat de catalans aposten pel Sí. Aquests resultats van lligats amb la concepció d’Estat que tenen els ciutadans espanyols. Un 49’5% creuen que Espanya és una única nació, per un 43’5% que consideren que és una Estat plurinacional.

D’entre totes les qüestions plantejades al Baròmetre d’hivern d’El Periódico, catalans i espanyols només coincideixen en el fet que Catalunya és un dels principals motors econòmics d’Espanya (set de cada deu així ho creuen). Tot i això, un 51’7% de ciutadans espanyols assegura que Catalunya és insolidària amb la resta de Comunitats Autònomes. En l’àmbit lingüístic, la fal·làcia sobre la suposada discriminació del castellà a Catalunya continua quallant arreu de l’Estat espanyol. Un 50’6% assegura que existeix aquesta discriminació, una xifra completament inversa a la que es dóna a Catalunya, on un 81’4% de ciutadans creuen que no es dóna aquesta situació.

Els resultats de l’enquesta, doncs, reafirmen la creença dels vells tòpics sobre Catalunya. Per una majoria d’espanyols, Catalunya és una comunitat autònoma que discrimina la llengua castellana, a més de ser insolidària amb Espanya tot i ser-ne el principal motor econòmic. El nacionalisme espanyol també queda reflectit: gairebé la meitat de ciutadans creu en Espanya com la única nació existent.

.

Més infoemació:

Un 39% de catalans votaria Sí a la independència, segons El Periódico

.

Compartir: Facebook Remoume Technorati La Tafanera Catosfera Delicious Wiko Independència Digg Yahoo Meneame Furl Reddit Fresqui Google Mixx Live StumbleUpon Simpy Barrapunto Webeame Twitter

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: