L’Obra Cultural Balear es mobilitza per la Diada de Mallorca del 31 de desembre

L’Obra Cultural Balear, la entitat que aglutina el moviment en defensa de la cultura i la la llengua a les Illes Balears, organitza activitats arreu de Mallorca per commemorar la Diada de Mallorca. Aquest dimecres les organitzacions i partits per l’autodeterminació es manifestaran pels carrers de Palma.

.

29.12.2009 – 20:12 – Països Catalans

Continuen les activitats de l’OCB per commemorar la Diada de Mallorca. Dimecres, 30 de desembre, a les 20.00 hores, a la Biblioteca de Cas Metge Rei, a Santa Maria, es projectarà el documental Jaume I, l’aventura de Mallorca, en un acte organitzat per l’OCB de Santa Maria. A la mateixa hora, al Teatre de Capdepera, hi haurà un combat de glosadors que serà presentat per Felip Munar i comptarà amb les actuacions de Catalina Forteza, “Blava”; Margalida Cortès, “Manacorina”; i Toni Galmés, “Prim”.

L’acte ha estat organitzat per l’associació Cap Vermell. A les 20.30 hores, serà el torn de Lloret. L’activitat es farà en el Centre Juvenil, on es faran lectures sobre el Rei Jaume I (rondalles, Llibre dels Fets) i la presentació del calendari de l’OCB per al 2010. L’acte ha estat organitzat per l’OCB de Lloret. També Santa Margalida organitza un acte aquest dia. Serà a les 23.00 hores, a l’Auditori Municipal i consistirà en una Glosada Nadalenca a càrrec dels glosadors Mateu Matas, “Xurí”, i Macià Ferrer. Per acabar, hi haurà una xocolatada de Cap d’Any. L’acte ha estat organitzat per l’OCB de Santa Margalida.

El dijous, 31 de desembre, altres poblacions s’afegeixen a les commemoracions. A les 11.00 hores, a la plaça de la Vila de Muro, es farà l’amollada de la senyera des del campanar de l’església. L’acte ha estat organitzat per l’OCB de Muro i pel grup de joves del poble. A les 18.30 hores, a la plaça de l’Església de Búger, es farà també l’amollada de la senyera des del campanar i una xocolatada popular. L’activitat ha estat organitzada per l’OCB de Búger. Per acabar, el dissabte, 2 de gener, a les 15.00 hores, a la plaça Major d’Ariany, es farà un Cafè per la Llengua organitzat pel Grup de Joves d’Ariany.

.

Més informació:

L’ex-alcalde d’Andratx i un alt càrrec del PP balear ja són a la presó per corrupció

Miquel Àngel Flaquer dimiteix com a president d’UM i també del Consell de Mallorca

.

Compartir: Facebook Remoume Technorati La Tafanera Catosfera Delicious Wiko Independència Digg Yahoo Meneame Furl Reddit Fresqui Google Mixx Live StumbleUpon Simpy Barrapunto Webeame Twitter

Deixa un comentari