L’ajuntament de Vic (CIU i ERC) delatarà a tots els inmigrants que no puguin acreditar la ciutadania

Kaos. Immigració | 4-1-2010 a las 15:56 |

Demanar la targeta de residència i treball, a l’estat espanyol, serà obligatori per poder empadronar-se a la ciuta de Vic. Si la seva situació legal és irregular gaudiran per gràcia de l’ajuntament de tres mesos per enllestir qualsevol problema burocràtic o seràn denunciats a la policia nacional.

La nova reforma en el procès d’empadronament te per objectiu complicar  el tràmit als nouvinguts i “posar ordre” pel que fa a la presència d’inmigrants a la ciutat. El consistori diu que treballen per que els nouvinguts “cumpleixin la llei i que ho fan en dos vessants: la legalitat i l’acollida”. No obstant utilitzar els funcionaris com a delators de les presumptes irregularitats, no sona ni a legalitat ni a acollida.

El regidor d’acció ciutadana Joan López (ERC) no es talla a l’hora de dir que és una mesura encarada a la criminalització i la repressió, dient que només amb el pasaport hi han molst casos que “es poden escapar” i que poden crear problemes en el futur. Preguntem: quins problemes poden causar treballadors nouvinguts diferents als que poden crear la burgesia caciquil local? Evidentment als uns els està permes crear greus problemes laborals, econòmics i socials perque son els que manen i son “d’aquí”. Els altres per suposat no tenen dret a un habitatge digne, un treball correctament remunerat i per suposat encara han de donar gràcies als primers. Quin és el problema real?

L’edil vigatà diu que el dret d’empadronament està més que garantit a la ciutat, tot i que probablement quan la persona pugui gaudir d’aquesta condició, es veurà enbarcat en un vol del ministeri del interior cap al seu país d’origen.

A l’oficina d’empadronament i, seguint no se sap ben bé quins criteris, els funcionaris demanaran la targeta de residència als ciutadans presumiblement “sense papers”, provocant així un abús de poder, una extralimitació en les funcions dels administratius de les oficines i de passada unes detencions express. Tot molt democratic.

Afegeix el regidor que només el 3% de les persones que volien empadronar-se a Vic van presentar irregularitats en la documentació o requisits demanats per l’ajuntament. Si això és cert, com es justifica un excès de zel tan fort per part de l’ajuntament viguetà i per part de l’alcalde i regidors de CIU i ERC que gobernen en coalició? Es podria entendre, i així ho entenem que la questió no és que hi hagin irregularitats sinó intimidar els inmigrants i que no es produeixi aquest empadronament, perdent així el dret a l’escolarització dels fills, ajudes socials, o sanitat pública… almenys és l’imnpressió que dona.

Cal dir que a Itàlia en algunes ciutats aquesta mesura s’està portant a terme amb la permisivitat de la política racista del primer ministres italià, a nivell legislatiu nacional i això ha portat a un desplaçament massiu de ciutadans que han hagut de fugir de la policia antiavalots que els feia fora dels seus campaments i de les “brigades de seguretat”, que cada nit voltaven els campaments dels inmigrants i amb l’escut de la llei provocaven nombrosos ferits, fins i tot d’arma blanca.

Cal recordar també que a Vic existeix la formació política xenofoba Plataforma per Catalunya que ha experimentat un fort creixement en les darreres elecciones. Ells mateixos reconeixen que, un dels seus pilars pel que fa a aquesta pujada, és precisament la presència d’inmigrants i la seva utilització en les campanyes electorals com a reclam a les frustracions d’uns ciutadans que estan patint moltisim les deslocalitzacions de les empreses.

.

Más información:

Països Catalans

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: