Ens calen dreceres, ens sobra Montilla

Víctor Terradellas – President Fundació CATmón

..08.01.2010 – Opinió

De la mateixa manera que mai he amagat les meves fílies polítiques, em sento orgullós d’haver demanat i expressat, sempre, el major respecte per les principals institucions del país i per aquelles persones que les ocupen.

La dignititat de les institucions, però, va íntimament lligada a la dignitat i la dimensió política de les persones que les representen. No és, per tant, il·limitada. Són els seus ocupants, temporals, els qui han de mantenir i dimensionar aquesta dignitat.

El discurs de Cap d’any del president de la Generalitat adoleix greument d’aquesta manca de dignitat i l’ha desallotjat de l’àmbit de respecte institucional que inicialment li pertocava. El nerviosiome evident del món socialista ha afectat els seus assessors i, tots plegats, han estat capaços de pervertir la necessària dimensió nacional d’un missatge institucional d’aquest tipus fins a convertir-lo en una trista proclama electoralista que ni tan sols respecta els propis socis de govern.

Dit això, també em sembla interessant aprofundir en la feblesa argumental del discurs de Montilla. Efectivament, per mirar de desacreditar les vies sobiranistes que fan fortuna en aquest país ara mateix, el màxim dirigent socialista a Catalunya va parlar de ‘falses dreceres’. Algú hauria de recordir a José Montilla que una drecera, segons l’Enciclopèdia Catalana, és  un ‘mitjà o manera per a fer o aconseguir més aviat una cosa.’ Una drecera, per tant, mai pot ser falsa. Una drecera és, senzillament, la via més intel·ligent per anar d’un punt A a un punt B. La forma més simple de sortir de l’atzucac espanyol i situar-nos en la independència catalana.

És simple i és evident, i d’aquí el nerviosisme de l’espanyolisme socialista però, al mateix temps, és la via política amb més afeccions i amb major creixement en la darrera dècada.

Ara que ja sabem que Espanya té por, ara que ja sabem que socialistes i populars juguen amb el descrèdit i la burla perquè amb les arguments ja no arriben enlloc… Ara és un bon moment per plantejar-nos seriosament l’estratègia política per avançar en la sobirania i en l’assoliment d’un estat lliure en el marc de la Unió Europea.

Poc abans de Nadal vaig tenir l’oportunitat d’actuar d’amfitrió del Lehendkaria Ibarretxe quan va ser a Barcelona per rebre el Premi ONGC 2009 que atorga aquesta revista que edito des de fa deu anys. El seu missatge va ser clar i contundent: ‘us cal, per sobre de tot, mantenir la unitat de les forces polítiques amb aspiracions nacionals compartides.’ Un bon desig pel 2010.

..

Bloc de Victor Terradellas

.

Compartir: Facebook Remoume Technorati La Tafanera Catosfera Delicious Wiko Independència Digg Yahoo Meneame Furl Reddit Fresqui Google Mixx Live StumbleUpon Simpy Barrapunto Webeame Twitter

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: