El conseller Baltasar anuncia canvis en el protocol d’investigació dels incendis forestals

Dijous, 21 de gener

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha anunciat un seguit de mesures concretes per millorar l’eficàcia del Cos d’Agents Rurals (CAR) en les investigacions dels incendis forestals. Ho ha dit a la Comissió de Justícia, Dret i Seguretat Ciutadana del Parlament, (18-1-2010) davant la qual ha comparegut a petició pròpia, juntament amb el conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, per donar explicacions sobre les investigacions de l’incendi d’Horta de Sant Joan de finals de juliol passat. D’altra banda, representants del Departament de Medi Ambient i Habitatge es reuniran la setmana vinent amb l’alcalde d’Horta per intercanviar punts de vista, informar-lo de la situació administrativa, i aclarir els termes de l’adequació ambiental de la mina de bauxita “La Puríssima”, ubicada al seu terme municipal.

“Haurem de perfeccionar la metodologia i aprendre dels errors, amb la voluntat de continuar treballant per aclarir les causes que provoquen els incendis forestals, un aspecte fonamental per la prevenció dels incendis al nostre país”, ha remarcat el conseller Baltasar, qui ha destacat també el respecte per la professionalitat i la trajectòria del CAR.

Pel que fa als canvis, Baltasar ha dit que es tracta de mesures organitzatives, formatives i d’equipaments, encaminades a millorar els procediments”. Concretament ha parlat de l’ elaboració d’un nou protocol de comunicació interna, de reforçament de la formació i de l’ incorporació d’un aplicatiu nou de teledetecció de llamps en temps real i de predicció probabilística del desplaçament de les tempestes i caigudes de llamps.
Baltasar també ha explicat que “hi ha previsió que aquest any sortirà la primera promoció d’agents majors especialistes en incendis forestals” fet que significa una major dedicació del cos a aquesta tasca.

Reunió amb l’alcalde d’Horta de Sant Joan per parlar de l’adequació ambiental de la mina de bauxita del municipi
Després que els grups conservacionistes de la junta rectora del parc natural dels Ports hagin demanat (20-1-2010) a la Generalitat la retirada de l’autorització d’explotació d’una mina de bauxita, al terme d’Horta de Sant Joan, representants del Departament de Medi Ambient i Habitatge es reuniran la setmana vinent amb l’alcalde d’Horta de Sant Joan, Àngel Ferràs, per intercanviar punts de vista, informar-lo de la situació administrativa, i aclarir els termes de l’adequació ambiental de la mina de bauxita “La Puríssima”, ubicada al seu terme municipal. La trobada estarà presidida pel secretari general del Departament, Eduard Pallejà, i hi assistirà la directora general de Qualitat Ambiental, Maria Comellas. En els propers dies també es parlarà amb les altres parts interessades, el titular de l’activitat extractiva i la Plataforma per a la Defensa de la Terra Alta.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: