Hisenda demana dades de contribuents a empreses de forma massiva

L’AEAT demana llistats de clients de grans magatzems, bancs o sistemes de pagament

.

jueves, 28/01/2010 – 8:42

L’Audiència Nacional està rebutjant aquests dies nombroses requisitòries de dades indiscriminats que l’Agència Tributària (AEAT) ha enviat a grans superfícies comercials, entitats bancàries, financeres, empreses de sistemes de pagaments (targetes de crèdit) i empreses de taxacions immobiliàries, entre d’altres sectors .

En aquestes requisitòries, emparades per l’article 93 de l’actual Llei general tributària (LGT), demanen a aquestes entitats els llistats complets dels clients que han comprat amb targeta en els grans comerços, els noms de tots els impositors d’un banc, les llistes dels que han comprat actius financers o compradors d’habitatges.

Des de l’any 2004, el Govern espanyol es troba embarcat en la lluita contra el frau fiscal i el banqueo de diners, el que ha portat a augmentar constantment les demandes d’informació sobre les empreses residents i no residents que operen a Espanya.

Les demandes de dades que estan sent rebutjades pels magistrats de la Sala Contenciós-Administratiu de l’Audiència Nacional són dels exercicis 2007, 2008 i 2009, i han estat recorreguts als tribunals a l’Audiència Nacional per la negativa de les societats requerides a lliurar aquests llistats.

La resposta dels magistrats, fonamentada en l’article 129 i subsegüents de la Llei de la jurisdicció contenciosa administrativa, es limita denegar el lliurament de les dades fins que no hi hagi una sentència ferma, una vegada conclosos tots els recursos que els afectats puguin plantejar davant els tribunals amb la intenció de defensar els interessos d’empreses i de consumidors.

Enllaços relacionats:

Ecoley.es: Tota la informació jurídica i legal

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: