La UE formalitza davant l’ONU el seu compromís de reducció d’emissions de C02

Brussel, 28 ene (EFE) .- La Unió Europea (UE) va formalitzar avui davant les Nacions Unides el seu compromís de reducció d’emissions de diòxid de carboni (CO2) per a 2020 mitjançant una carta en la qual també va donar suport de manera oficial el seu suport a la Declaració de Copenhaguen.

.

Espanya, que exerceix la Presidència rotativa de la UE, i la Comissió Europea (CE) notificar de manera conjunta a l’ONU la intenció comunitària de reduir el 2020 un 20 per cent les emissions de CO2, així com una oferta d’arribar fins al 30 per cent sempre que altres “emissors importants acceptin assumir una part justa dels esforços de reducció global”.

En concret, la UE espera que els països industrialitzats “es comprometin a reduccions comparables de les emissions” i que les nacions en desenvolupament “contribueixin de forma adequada d’acord amb les seves responsabilitats i capacitat”.

La missiva de la UE implica també el suport oficial a l’acord de la cimera de Copenhaguen el desembre passat, que entre altres coses obligava els països a notificar els seus compromisos de CO2 abans del 31 de gener.

“Estem treballant conjuntament amb els nostres socis per tal de posar en marxa els elements de l’Acord de Copenhaguen tan aviat com sigui possible i construir el camí per aconseguir una Conferència de les Parts èxit a Mèxic”, va assegurar en un comunicat la ministra espanyola de Medi Ambient, Elena Espinosa.

“La UE té una responsabilitat històrica, a més de les capacitats i experiència per integrar el canvi climàtic en el seu model de creixement i desenvolupament, així com en la seva relació amb tercers”, va afegir.

En línies generals, la carta també reitera el compromís de seguir treballant per aconseguir un acord internacional sobre canvi climàtic que substitueixi el Protocol de Kyoto a partir de l’1 de gener de 2013.

Així mateix, reconeix que per respectar l’objectiu dels dos graus les emissions globals han d’haver arribat al seu punt més alt com a molt tard el 2020 i ser reduïdes a la meitat, en comparació amb els nivells de 1990, el 2050 i continuar aquesta tendència de aquí en endavant.

Per aconseguir-ho, i en línia amb les recomanacions del Panell Intergovernamental de Canvi Climàtic (IPCC), els països industrialitzats han de retallar la seva expulsió de CO2 a l’atmosfera entre un 25 i un 40 per cent el 2020 i les nacions en desenvolupament han de limitar el creixement de les seves emissions entre un 15 i un 30 per cent, reconeix la carta de la UE.

“La UE està decidida a posar ràpidament en marxa l’acord de Copenhaguen”, va assegurar en un comunicat el president de la CE, José Manuel Durao Barroso, que va dir que això és necessari per evitar que la temperatura del planeta s’elevi per sobre dels dos graus centígrads.

Barroso va estimar que la declaració de Copenhaguen és la base de les negociacions per un acord internacional futur i per aconseguir-ho va animar els països a que comuniquin accions o objectius ambiciosos de reducció d’emissions.

El secretari d’Estat britànic per a Canvi Climàtic, Ed Miliband, per la seva part va considerar que el fet que la UE mantingui el seu objectiu de reducció de CO2 envia un missatge al món sobre la urgència d’actuar contra el canvi climàtic.

“L’Acord de Copenhaguen va ser un pas endavant important, però ara necessitem redoblar esforços per garantir un acord legalment vinculant”, va afegir.

Els líders europeus analitzaran els resultats de la cimera de Copenhaguen i els passos a seguir fins a la de Mèxic, al novembre, en una reunió informal el pròxim 11 de febrer.

La següent ronda de negociacions a les Nacions Unides no es produirà fins al mes de maig.

.

Notícies relacionades:

Greenpeace considera un error que la UE mantingui la mateixa estratègia de Copenhaguen

La UE formalitza davant l’ONU el seu compromís de reducció de les emissions de C02

La Junta repetirà el reforçament a Doñana i la reintroducció en Guadalmellato del linx

El PP de Valladolid “respecta” la candidatura de Santervás de Campos per ubicar l’ATC

Més notícies sobre Natura

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: