Carod-Rovira i Puigcercós hauran de pagar les costes per demandar Losantos

El Tribunal Suprem ha condemnat els dirigents d’ERC, Carod-Rovira i Joan Puigcercós, a pagar les costes del procediment judicial que van iniciar contra el periodista Federico Jiménez Losantos per recordar els seus vincles amb Terra Lliure i ETA després de la trobada de Perpinyà.

.

05.02.2010 – El Suprem revoca la sentència

Federico Jiménez Losantos.

La Sala Civil del Tribunal Suprem ha condemnat els dirigents d’ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira i Joan Puigcercós, a pagar les costes causades en el procediment judicial que van iniciar contra el periodista Federico Jiménez Losantos.

L’Alt Tribunal va notificar aquest dijous la sentència on s’estima el recurs presentat pel director de És la Mañana de Federico de esRadio i la cadena COPE contra la decisió de l’Audiència Provincial de Barcelona que condemnava al comunicador a pagar 60.000 euros per haver vulnerat el dret a l’honor dels demandants.

No obstant això, entén ara el Suprem que Jiménez Losantos no atemptar contra l’esmentat dret fonamental quan va criticar la trobada que van mantenir els polítics d’ERC amb membres de la banda terrorista ETA a Perpinyà. Diu el document judicial, el ponent és el magistrat Xavier O’Callaghan, que el periodista va fer en tot moment ús de la seva llibertat d’expressió.

A més, estima la sentència que si bé les paraules del director de És la Demà “poden definir-se com molt negatives, però no denoten un caràcter insultant, vexatori o difamatori tenint en compte l’enquadrament social, polític i de funció pública en què es van efectuar “. Recorda el Suprem que la llibertat d’expressió defensada per la Constitució comprèn” la crítica a la conducta d’un altre, encara que sigui desabrimientos i pugui molestar, inquietar o disgustar aquell contra qui es dirigeix “.

Així mateix, entén l’última instància espanyola que Jiménez Losantos fomentar la crítica amb vista a la política antiterrorista d’aquell moment del Govern i del fet noticiable de la seva passivitat davant la possible reunió entre membres del grup terrorista i integrants de l’esmentat partit polític.

Per això, l’Alt Tribunal confirma “amb tots els seus pronunciaments”, inclòs el pagament de les costes, la sentència dictada en primera instància pel jutjat número 22 de Barcelona on es va desestimar la demanda presentada per Rovira i Joan Puigcercós contra Federico Jiménez Losantos.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: