L’iPad ja es pot tocar

El nou aparell d’Apple es comença a comercialitzar als EUA · A la resta del món arribarà al final d’abril

.

Apple: Vídeos sobre el funcionament de l’iPad

Ressenyes de David Pogue a The New York Times: Looking at the iPad From Two Angles

Dos mesos després de l’esperada presentació, l’iPad passa a ser avui una realitat als EUA, però no a la resta del món, on es començarà a distribuir al final d’abril. El revolucionari ‘tablet’ d’Apple, que entre moltes altres aplicacions inclou un lector de llibres electrònics i una versió del paquet ofimàtic iWork, arriba a les botigues nord-americanes totes les versions, que van de 499 dòlars a 829 segons la capacitat de memòria Flash (16 GB, 32 GB i 64 GB) i la connexió 3G o no. La sortida de l’iPad arriba en ple debat entre defensors i detractors de l’aparell. El columnista de ‘The New York Times’  David Pogue, per exemple, n’ha escrit aquesta setmana dues ressenyes: l’una per als pocs convençuts i l’altra per als fans.

A mig camí entre els netbooks i els smartphones, l’iPad manté la línia de l’iPhone, però amb una pantalla tàctil de 9,7 polzades, 680 grams de pes i un gruix d’1,27 centímetres. Tècnicament incorpora un processador d’1 GHz anomenat A4 i disposa d’una autonomia teòrica de deu hores. No s’hi troba, en canvi, telèfon, gestió multitasques, suport de tecnologia Flash, webcam o lector de targetes de memòria.

Paral·lelament al llançament de l’aparell, Apple també activa una versió especial de l’iTunes i de l’App Store, amb més de 150.000 aplicacions per alimentar l’iPad. La majoria d’aquests programes es van crear per a l’iPhone, però també n’hi ha alguns de concebuts ja específicament per al nou aparell. A la botiga de l’iPad, s’hi ha afegit una pestanya nova per als llibres electrònics, en què ja hi ha desenes de milers de títols de grans editors com Hachette, HarperCollins i Penguin.

De fet, la capacitat de llegir, organitzar i comprar iBooks, com els anomena el president d’Apple, Steve Jobs, és una de les prestacions que més expectació han generat al voltant de l’iPad. Les pàgines dels llibres es poden passar gairebé manualment, es pot modificar la pòlissa i la mida del text, i usa el format ePub, el més popular.

Per cert, un dels primers a adquirir avui un iPad serà George Hotz, un jove hacker que es va fer famós per haver desblocat l’iPhone en un temps rècord. Ja ha avisat que té la intenció de trencar els dispositius de seguretat presents al nou ‘tablet’, per poder-hi instal·lar aplicacions i funcions fora de la llicència d’ús d’Apple.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: