Benach proposa un govern d’unitat CiU-PSC-ERC-ICV si es retalla l’Estatut català

El president del Parlament, Ernest Benach, ha posat aquest divendres sobre la taula l’opció d’un ‘govern d’unitat de partits catalanistes’ si el Tribunal Constitucional retalla l’Estatut.

.

09.04.2010 – 12:04 –Añadir una imagen Països Catalans

En una entrevista a TVE, Benach ha afirmat que ‘a Catalunya no hi ha només dues possibilitats de govern, o PSOE o PP, sinó que poden governar algunes coalicions, ja que hi ha més diversitat’. ‘Quin govern hi haurà ja ho veurem, no donaré res per segur’, ha indicat Benach. El president del Parlament s’ha referit a la sentència del TC sobre l’Estatut manifestant que ‘una llei sancionada pel poble en referèndum, que després sofreixi transformacions és complicat de gestionar i de digerir’.

Un dia després que es conegués que el TC ha convocat un ple pels dies 14 i 15 d’abril que estudiarà els recursos presentats contra l’Estatut, ha preguntat:‘Acatar o no?, voldria que no hi hagués sentència i que no s’hagués arribat a aquesta situació’. ‘És una situació política que respon a interessos electorals i que ha provocat a Catalunya divisions i situacions que no son desitjables des del punt de vista de la convivència’, ha destacat.

En aquest context, ha remarcat que ‘la legitimitat que acceptem és la del poble de Catalunya que va dir que l’Estatut era bo’. El president del Parlament ha afirmat que el procés de l’Estatut no ha estat fàcil i ha creat molts traumes en la societat catalana i en aquesta amb la societat espanyola i ha estat utilitzat per PP i PSOE durant bastant de temps i la política espanyola se centre en l’Estatut. Segons Benach, ‘es dóna la circumstància kafkiana que algunes parts de l’Estatut que estan recorregudes al TC són idèntiques, amb les mateixes lletres, amb parts d’estatuts d’altres autonomies que han estat aprovats i no han estat recorreguts’.

‘Això no pot ser, no és seriós’, ha remarcat.Sobre les opcions de govern després de les eleccions, Benach ha declarat que a Catalunya poden acordar CiU amb el PP, CiU amb ERC, CiU pactant amb els socialistes o un altre vegada el tripartit. ‘Fins i tot hi ha altres combinacions que existeixen en alguns ajuntaments. Hi ha un altre opció que algú s’hauria de plantejar seriosament a Catalunya que és un govern d’unitat de les forces catalanistes en funció de la sentència del TC. ‘No és responsabilitat nostra només, els altres també han de fer propostes’, ha apuntat.

Preguntat per si el tripartit està acabat davant el que diuen les enquestes, ha manifestat que les enquestes indiquen estats d’opinió i no s’han de dogmatitzar. ‘Falten mesos per les eleccions i poden encara passar moltes coses com que hi hagi sentència del TC’, ha apuntat. Segons com sigui’ la sentència ‘segur que tindrà repercussions electorals’, ha destacat.

De cara les eleccions al Parlament, Benach ha admès que des del punt de vista d’ERC tenen ‘una situació complicada’.‘Des del punt de vista del partit s’ha de treballar amb rigor i serietat i plantejar elements de futur’, ha assenyalat. Sobre els acords de Zurbano, Benach ha manifestat que sembla que cada vegada hi ha més complicitats. ‘En moments de crisi és important ser capaços de trobar elements per poder tenir complicitats perquè del que es tracta és de superar la crisi’, ha destacat el president del Parlament. ‘Si això avança com sembla indicar és positiu’, ha indicat.

.

Més informació:

El TC, el Guti i la supèrbia espanyola

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: