El govern del PP de Francisco Camps vol que el TC tombi l’Estatut de Catalunya

La Generalitat Valenciana manté els recursos d’inconstitucionalitat en contra de l’Estatut català en matèries com les competències en recursos hídrics i el model de finançament, que considera que ‘atempta contra la solidaritat entre autonomies’.

.

09.04.2010 – 11:04 – Països Catalans

.

La portaveu del govern valencià i consellera de Justícia, Paula Sánchez de León, ha avançat aquest divendres que la Generalitat Valenciana estarà pendent que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l’Estatut de Catalunya ‘respecti els interessos dels valencians’.

Sánchez de León ha anunciat que de no ser així el govern Camps ‘posarà en marxa totes les accions que siguin necessàries’ perquè quedin ‘salvaguardats’. La Generalitat Valenciana manté recursos d’inconstitucionalitat sobre l’Estatut pel que fa a matèries com el model de finançament, els recursos hídrics i la gestió de l’Arxiu de la Corona d’Aragó.

A preguntes sobre quina seria una possible sentència que afectés els interessos del País Valencià, Sánchez de León però no s’ha volgut pronunciar, argumentant que la Generalitat Valenciana ‘no entra en hipòtesis’.

La portaveu del govern valencià ha manifestat que aquest anunci era ‘una declaració política’ sobre les intencions de la Generalitat Valenciana en cas que la sentència del TC afecti aquests interessos. La també consellera de Justícia ha dit que arribat el cas es valorarà si presentar accions polítiques o judicials.

.

Més infoermació:

Les claus del Cas Gürtel: és corrupte el president valencià Francisco Camps?

El cervell de la trama Gürtel, Francisco Correa, va treballar pel PP català

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: