València vol els mateixos drets que Catalunya

El conseller de Governació entén que el que determini el Tribunal Constitucional sobre l’Estatut valdrà per a la resta de territoris.

.

Generalitat Valenciana Ult. Act. 11/04/2010 17:52

.El conseller de Governació de la Generalitat Valenciana, Serafín Castellano, ha assegurat avui que el “govern valencià no consentirà que els valencians tinguin ni un sol dret menys que els que el govern socialista concedeixi a altres comunitats, com és el cas de Catalunya”.

En una nota ha indicat que “no renunciarem a un sol dret que se li atorgui de manera partidista a altres comunitats en detriment dels valencians”.

“Des del govern valencià entenem que el que determini el Tribunal Constitucional com a legal per a Catalunya, també ho serà per a la resta de territoris i per tant, el govern està disposat a aplicar la ‘Clàusula Camps’ del nostre Estatut d’autonomia per tramitar la seva reforma de manera immediata”.

En aquest sentit, el conseller ha recordat que un Estatut “no pot arrogar-se drets i deures que només atorga la Constitució”.

Per això, Castellano ha assegurat que “si el TC accepta com vàlid l’Estatut de Catalunya, la Generalitat utilitzarà tots els instruments al seu abast per garantir la no discriminació territorial en temes clau com l’aigua, el finançament, les infraestructures i a totes aquelles qüestions que danyin els nostres interessos estratègics i econòmics”.

Per això, el Consell està perfilant els noms que podrien formar part de la comissió d’estudi per analitzar amb detall el que el Tribunal Constitucional dictamini la setmana que ve sobre l’Estatut Català.

La Generalitat va avançar ahir la creació d’aquesta comissió, formada per experts en dret amb l’objectiu de poder analitzar en detall la sentència del TC i determinar si la mateixa suposa un menyscabament en els drets i interessos generals de la Comunitat i els seus ciutadans.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: