Pocs catalanistes per participar a la segona volta de les eleccions regionals

19/03/10 02:00 – PERPINYÀ – EL PUNT.

Un membre d’un co·legi electoral buida una urna per procedir al recompte de vots després de la primera volta de les eleccions regionals.

La federació nord-catalana d’Esquerra Republicana de Catalunya ha manifestat en un comunicat la seva posició amb vista a la segona volta de les eleccions regionals: «Demanem a tots els ciutadans del nostre país de no participar en les eleccions del proper diumenge i cridem, doncs, a una abstenció activa per continuar treballant, tots plegats, en combats com l’oposició a la MAT, la defensa de la nostra llengua i cultura, la recepció de TV3, i la construcció d’una Catalunya Nord nacionalment lliure i socialment justa», explica el comunicat. Aquesta postura s’afegeix a la de Pere Manzanares, que també figurava a la llista Europe Écologie en la primera volta, i que ja va indicar a començament de setmana que tampoc cridava a votar per cap de les tres llistes que queden presents per a la segona volta a la regió Llenguadoc-Rosselló. Convergència Democràtica de Catalunya, per la seva banda, va manifestar l’endemà de la primera volta que recomanava als seus electors que vagin a la pesca en lloc d’anar a votar.

Només Unitat Catalana

Totes aquestes crides a l’abstenció han estat facilitades per l’avantatge aconseguit diumenge passat per la llista de suport a la continuïtat de Georges Frêche a la presidència de la Regió. Entre els defensors de la catalanitat, Marcel Mateu es queda, doncs, sol per defensar el balanç de Georges Frêche, i tots els sondejos anuncien aquesta llista com a vencedora de la segona volta. Enfront, queda Unitat Catalana, que sí crida a la participació i a la mobilització per a la segona volta, reivindicant-se com «l’única via catalana» que queda, a través de la llista UMP associada a la presència de Virginie Barre. Unitat Catalana, que espera atreure els vots «catalanistes», argumentant que «no votar per Virginie Barre equivaldria a donar més importància i poders a Georges Frêche».

Finalment, una part del moviment associatiu ha fet una crida per posar a les urnes un butlletí a favor dels Països Catalans, uns vots que evidentment seran comptabilitzats com a nuls.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: