Puigcercós: ‘Si no entrem en la seva legalitat, caldrà crear una legalitat catalana’

El president d’ERC, Joan Puigcercós ha advertit que si el TC dicta que l’Estatut no entra en la Constitució caldrà crear una ‘legalitat’ pròpia per Catalunya. Segons Puigcercós a Catalunya ha sorgit un independentisme ‘estratègic’ degut a l’afartament de Madrid.

.

05.05.2010 – 07:05 – Països Catalans

El president d’ERC, Joan Puigcercós, ha advertit avui que si el Tribunal Constitucional (TC) dicta que l’Estatut no entra a la Constitució caldrà crear una “legalitat” pròpia a Catalunya. Pel president republicà, si el TC retalla l’Estatut serà un problema, i ha afegit que el seu partit entén la Constitució “com un punt i seguit”. “Si no entrem a la seva legalitat, caldrà crear la nostra legalitat”, ha subratllat.

Ha apuntat el rumor que l’objectiu sigui “carregar-se el model d’immersió lingüística que paradoxalment té l’aval del TC”, i alhora ha recordat que la voluntat majoritària a Catalunya és d’autogovern, citant aspectes com la recaptació d’impostos, la limitació de competències, la bilateralitat, el control de les grans infraestructures i la definició de fets identitaris.

Segons Puigcercós, a Catalunya ha començat a aflorar un independentisme “estratègic”, un “post-federalisme” que ha atribuït a l’afartament de Madrid. Després d’això, ha assenyalat que el president de la Generalitat, José Montilla, no és independentista, però creu que hi ha un encaix “i per part del PSOE l’estan fent fora d’Espanya”.

Segons la seva opinió, no hi ha una altra sortida que un “divorci tranquil”, després de considerar que la independència de Catalunya és una possibilitat real. “Ningú ens ajudarà, però ningú s’hi oposarà”, ha assegurat, després d’indicar que el si de la Unió Europea és favorable. ha apuntat que “s’ha perdut el respecte i el reconeixement i en aquell moment el més sa és un bon divorci”.

.

Més informació:

Entrevista a Josep Huguet: ‘La Constitució espanyola està escrita perquè Catalunya en sigui expulsada’

Josep Huguet: ‘Hem de bastir una majoria que forci l’Estat a superar el marc constitucional’

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: