S’estrenyen els vincles entre Plataforma x Catalunya i els moviments feixistes

Té alguna relació Plataforma x Catalunya (PxC) amb el moviment feixista? El partit de Josep Anglada ha negat l’etiqueta de formació d’extrema dreta, però les relacions amb el partit ultra Moviment Social Republicà (MSR) ho posen en entredit.

.

17.05.2010 – 19:05 – Països Catalans

El passat mes de març s’anunciava l’aliança entre Partit per Catalunya (PxCat) i el Moviment Social Republicà (MSR) per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. El cap de llista de la coalició serà Mateu Figuerola, regidor a l’Ajuntament de Cervera i un dels pesos pesants fins ara a Plataforma per Catalunya. No obstant, les males relacions personals de Figuerola amb Josep Anglada van provocar l’escissió d’una part dels militants del partit a la zona de Lleida, que van decidir formar un nou partit amb les mateixes sigles que l’anterior.

Més enllà de l’enfrontament personal, però, les diferències ideològiques són pràcticament nul·les. De fet, a la pròpia web de Plataforma per Catalunya encara hi consta que Mateu Figuerola és un dels seus regidors a l’Ajuntament de Cervera.

Partit per Catalunya es disfressa d’una ideologia més centrista, i pretén impulsar “una participació més alta ciutadana en les tasques de la identitat, la convivència i promoció dins de la filosofia de l”humanisme cristià”. El seu tema principal, no obstant, és també el fenomen immigratori. PxCat defensa un boicot als productes marroquins i assegura que les polítiques d’immigració actuals han donat permès l’entrada al país d’un autèntic “exèrcit de terroristes”.

El Moviment Social Republicà (MSR), per la seva banda, és un partit d’arrel feixista amb seu a Molins de Rei. És el representant a l’Estat espanyol de l’Aliança Europea de Moviments Nacionals, un conjunt de formacions com el Front Nacional de Le Pen o el British National Party (BNP).

Acte de les joventuts de l’MSR, Alternativa Joven

Tot i disfressar-se d’una ideologia suposadament socialista, el MSR és un partit d’orientació neonazi liderat fins ara perJuan Antonio Llopart. Llopart ha realitzat algunes conferències a la Llibreria Europa de Pedro Varela, un dels punts de trobada a Catalunya del moviment neonazi català.

.

Més informació

PxC consolida la seva presència al Baix Llobregat i ja té 11 candidats per les eleccions municipals

Desmenteixen que Xavier García Albiol estigui meditant la seva entrada a Plataforma x Catalunya

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: