El TSJ recrimina a Camps que no faci cas de les sentències que validen Filologia Catalana

Resol favorablement un altre recurs, presentat per STEPV.


Dijous  03.06.2010  13:24

Una nova sentència reconeix que el títol de Filologia Catalana eximeix de fer la prova de valencià en les oposicions a professorat. El Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV) ha comunicat que el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià ha resolt favorablement un nou recurs que havien presentat. A més, el tribunal recrimina al govern valencià que no faci cas de totes les sentències emeses en aquest sentit.

El TSJ resol un recurs interposat per STEPV contra les convocatòries del 2008, per les quals es convocaven les oposicions per als cossos de mestres i de secundària sense preveure la llicenciatura de Filologia Catalana entre els títols que acrediten el coneixement preceptiu de valencià.

El nou pronunciament favorable a STEPV va més enllà i considera una ‘temeritat els incompliments reiterats’ de la conselleria d’Educació de la Generalitat al respecte. Segons el sindicat, l’advertiment del TSJ fa ‘que Camps puga trobar-se amb un nou front als tribunals si el seu govern persisteix a desafiar les decisions dels jutges’.

Els tribunals tornen a imposar costes a l’administració, unes despeses que segons l’advocat del sindicat, Alfons Esteve, ja han costat uns 16.500 euros als valencians per la pèrdua reiterada de sentències.

Tant el TSJ valencià, com el Tribunal Suprem i el Tribunal Constitucional han emès un total de 36 sentències que reconeixen la unitat lingüística, 29 de les quals corresponen a les convocatòries d’oposicions des de l’any 2002 fins a aquesta darrera.

En l’última convocatòria, del 27 d’abril, la conselleria d’Educació de la Generalitat admetia per primera vegada, tot i que de manera implícita a través d’un circumloqui, la validesa del títol de Filologia Catalana.

Educació remetia a un Reial Decret 1964/1994 per validar Filologia Catalana com una de les exempcions a la prova de coneixements de valencià però evitava citar de manera explícita el terme ‘català’.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: