Zapatero imposarà la seva reforma laboral peti qui peti

Després de reunir-se ahir amb els sindicats i la patronal, el president espanyol assegura que el proper Consell de Ministres del 16 de juny aprovarà la reforma laboral, hi hagi acord o no n’hi hagi.

.

03.06.2010 – 17:06

El govern espanyol aprovarà el proper 16 de juny la seva proposta de reforma laboral, tant si hi ha acord, com si no, entre sindicats i patronal. Zapatero afirma que és difícil acostar posicions però avisa que la reforma és urgent i que “el Govern té ja perfilat el seu contingut”.

Ahir al vespre les tres parts, Govern, sindicats i patronal; van intentar trobar punts en comú per aprovar una reforma que satisfaci a tothom. L’únic aspecte, però, en què van estar d’acord és que caldrà continuar negociant la setmana que ve. Tot i que han convocat la trobada final per la setmana vinent, des d’aquest moment i fins la sessió de treball del 9 de juny, jornada posterior a la vaga de funcionaris, el govern i els interlocutors socials mantindran contactes permanents.

Per tant, es continua sense entesa i amb crítiques a l’estat espanyol per part dels sindicats. Afirmen que es desconeix què busca l’executiu i no saben quin marge de negociació tenen més enllà dels terminis del 16 de juny. Ignacio Fernández Toxo, secretari general de CCOO reconeix que no li “semblaria malament que el Govern arribés d’una vegada amb propostes, però amb propostes menys ambigües i més clares”. Per la seva banda, el secretari general d’UGT, Cándido Mendez, considera que “els terminis són molt diferents” i que hi ha la “voluntat d’arribar a un acord, però indubtablement l’acord ha de ser equilibrat”.

Des de la patronal han deixat clar que les negociacions pinten molt magres perquè veuen gairebé impossible posar-se d’acord amb els sindicats. De fet, ha estat la mateixa patronal qui ha instat a Zapatero a decretar la reforma encara que no hi hagi consen entre els agents socials implicats en la reforma.

Precisament, la decisió de l’Executiu central coincidirà amb la reunió que Zapatero tindrà amb el Consell Europeu, on haurà de rendir comptes de les mesures adoptades. Serà en la mateixa jornada que acabarà el seu mandat com apresident europeu. Amb l’aprovació de la reforma laboral, doncs, Zapatero podrà aportar dades que justifiquin ha complert amb les exigències dels 27.

.

Més informació:

La ’tisorada de Zapatero’ contra Catalunya, el país amb menys funcionaris d’Europa

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: