Castells demana al PSC llibertat de vot en la ILP sobre les ‘corrides’ de toros

Antoni Castells se suma al grup de socialistes que exigeixen que el partit els doni llibertat per votar sobre la prohibició de les corrides de toros a Catalunya. Més de 300 militants s’han adherit a la pàgina ‘PSC, a favor de la ILP Prou!’.

.

04.06.2010 – 16:06 – Països Catalans

L’ala més catalanista del PSC s’enfronta al partit demanant la llibertat de vot a l’hora de pronunciar-se sobre la prohibició de les corrides de toros a Catalunya. Ho ha fet de mans del conseller d’Economia, Antoni Castells, que en declaracions a RAC1 va dir que esperava que el partit els retornés la llibertat de vot que els havia concedit al principi.

La votació al ple serà el proper 14 i 15 de juliol, i a dia d’avui la posició dels socialistes és mantenir la disciplina i votar en bloc en contra de la ILP, postura que comparteix amb el Partit Popular i Ciutadans. El PSC, que havia donat llibertat als parlamentaris en l’admissió a tràmit de la iniciativa popular, va suprimir el vot lliure dels seus parlamentaris i des de llavors tots els representats socialistes s’han mostrat a favor de les corrides.

Castells no va aclarir si ell votaria a favor o en contra, però va afirmar que no estava del tot segur que “la millor manera d’ajudar que s’extingeixin les corrides de toros siguin prohibir-les”. Castells admet que s’haurà de posicionar i que s’ha de respectar aquells que pensen que “és una festa que val la pena mantenir”, com aquells que veuen “realment discutible fer patir un animal per donar un espectacle”.

Més socialistes a favor del vot lliure

La postura de Castells no és única dins el partit. Altres membres del PSC també s’han mostrat contraris a la posició que ha adoptat el partit. Carles Marco, regidor socialista de Sant Cebrià de Vallalta (Maresme), ja fa mesos que des de la pàgina web “PSC a favor de la ILP Prou!” defensa que es prohibeixin les corrides a Catalunya. La web permet l’opció d’adherir-s’hi, i de moment més de 300 militants i càrrecs socialistes han donat suport a la iniciativa. Exigeixen que, almenys, se’ls concedeixi la llibertat per votar segons els seus principis.

En cas que la cúpula del partit fes cas a les demandes i crítiques dels seus militants, pujaria significativament el nombre de vots a favor de la Iniciativa Legislativa Popular, ja que la majoria de diputats de CiU, els d’ERC i d’ICV hi votaran a favor. Entitats Taurines de Catalunya han anunciat que si la llei s’aprova la portaran al Tribunal Constitucional.

.

Més informació:

Els protaurins pressionen CiU a la desesperada per 4 vots i mantenir els toros Catalunya

El PSC no demanarà vot secret a la votació final del Parlament per abolir o no les ‘corrides de toros’

Els antitaurins guanyen el primer assalt: 67 diputats a favor del debat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: