Un 53% dels catalans reclama més llibertat per Catalunya

Un 52,9% dels catalans desitjarien que Catalunya tingués més autogovern o bé que fos un estat independent, segons el Baròmetre Autonòmic del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS). Un de cada quatre volen que l’estat reconegui a les CCAA la possibilitat de ser estats independents.

16.07.2010 – 02:07 – Països Catalans

Mentre que un 53% dels catalans enquestats consideren que Catalunya hauria de tenir un nivell d’autonomia més ample, el 30,8% creuen que les autonomies han contribuït a fer créixer el sentiment independentista al Principat.

Un de cada dos catalans sostenen que l’organització de l’estat basada en comunitats autònomes ha funcionat de manera regular, i al 50% els agradaria que els assumptes s’administressin de manera més propera al ciutadà.

El 82%, orgullosos de ser catalans

El sentiment identitari, tant espanyol com català, és un dels altres temes tractats al Baròmetre del CIS. D’aquesta manera, mentre que un 50% dels enquestats assegura que se sent molt orgullós de ser català i el 32,2% bastant, un 32,9% admet sentir-se orgullós de ser espanyol, i un 32,8% bastant orgullós de ser espanyol.

Sobre la consciència social, un 41,2% afirma que tenen més en comú amb una persona d’una altra comunitat autònoma però de la mateixa classe social que no pas d’una persona de Catalunya d’un altre nivell social.

La gent que se sent tant espanyola com catalana és la que lidera el podi, amb un 41,3%, seguits molt d’aprop per la gent que se sent més catalana que espanyola o només catalana, que representen el 39’1%. Quatre de cada deu catalans asseguren que la relació entre el govern espanyol i el català és literalment d’enfrontament, mentre que el 26,2% afirma que és de subordinació.

Més informació:

Experts internacionals defensen que sí és possible dir ‘Adéu Espanya’

El suport als drets nacionals de Catalunya arriba al parlament del Regne Unit

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: