Mas dóna per acabada l’etapa d’un president català que ‘fa d’escolanet’ del president espanyol

DIUMENGE, 25 DE JULIOL DE 2010 05:00 H

CiU ha criticat molt durament que els 25 diputats del PSC a Madrid no hagin votat la resolució aprovada al Parlament.

El president de CiU, Artur Mas, ha afirmat que ‘s’ha acabat l’etapa d’aquest país on un president de la Generalitat faci simplement d’escolanet d’un president de govern espanyol’. ‘Això és una nació i una nació parla amb el govern espanyol de tu a tu’, ha advertit el líder de CiU, qui ha criticat que José Montilla fa d’escolanet davant de José Luis Rodríguez Zapatero, en referència al vot contrari dels diputats del PSC a Madrid a la resolució contra la sentència de l’Estatut al Congrés. En aquest context, el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha apel·lat a la ‘responsabilitat institucional del president’ perquè després de la sentència del TC espanyol sigui conscient que ‘l’interès de país exigeix que surti de les urnes un nou govern fort i amb mans lliures’. ‘Ara toca convocar les eleccions’, ha dit.

Mas ha fet aquestes declaracions durant el consell nacional conjunt de CiU, en el qual s’han aprovat les llistes de la federació nacionalista. En aquest context, el president de CiU i també Duran i Lleida han fet moltes crítiques al fet que aquesta setmana el PSC no votés a Madrid la resolució que Montilla va presentar al Parlament. Mas ha assegurat que ‘el més trist del que està passant aquests dies és veure com el president que ens ha de representar a tots no pot votar a Madrid allò que ell mateix ha presentat al Parlament i el més trist és veure com després crida a Zapatero per fer d’escolanet d’una persona que no té cap credibilitat al país’.

L’exèrcit convergent

El dirigent de CiU ha iniciat la seva intervenció ressaltant la cohesió que hi ha hagut dins de CiU durant aquests anys a l’oposició. De fet, ha remarcat que hi ha hagut durant aquest temps el que ha anomenat un ‘exèrcit resistent’. ‘Aquest exèrcit ens portarà a aquesta victòria si no es pensa que ha guanyat la batalla’, ha indicat. En aquest context, ha recalcat que el tripartit va voler esborrar CiU i arraconar-la políticament de Catalunya. ‘Es van equivocar’, ha afegit. ‘Aquests set anys demostren que CiU es capaç de resistir’, ha declarat.

Ha fet èmfasi en l’actual situació del tripartit i ha criticat que és un Govern on ‘el partit del vicepresident (ERC) demana eleccions ja mateix’. Ha criticat que ara els republicans tenen pressa i ha recordat que són ells qui ‘van posar un president que incapaç’ de votar igual a Madrid que a Catalunya’. En aquest sentit, ha destacat que el tripartit ‘acaba com un naufragi total’. ‘Els que havien de fer una navegació segura estan en un naufragi total’.

Ha insistit amb el seu compromís que hi hagi el govern de les millors persones i, acte seguit, ha demanat ‘actuar amb generositat’. Ha dit que si veu que ‘hi ha algú fora de CiU que pot respondre a la idea de ser dels millors els anirà a buscar per incorporar-los al projecte’. En aquest sentit, Mas ha reclamat a tothom que se sàpiga actuar amb la generositat i patriotisme.

Duran apel·la a la ‘responsabilitat institucional’ de Montilla

Per altra banda, Duran i Lleida ha assegurat que li agradaria que es ‘convoquin eleccions com més aviat millor’. Ha remarcat que ‘després de la sentència del TC Catalunya necessita un nou govern per gestionar una etapa diferent que no podrà ser gestionada com fins ara’. ‘Montilla hauria de saber que Catalunya necessita un altre Govern’, ha afegit, al temps que ha apel·lat a la seva ‘responsabilitat institucional’. Ha afirmat que ‘ara toca convocar eleccions si es vol pensar en Catalunya i no amb els interessos dels partits que integren el tripartit’.

En aquest context, ha avisat que ‘tot vot que no vagi a CiU farà possible la reedició del tripartit’. ‘Hem de treballar molt i de valent’, ha indicat. ‘La gent ha de sortir a les urnes’ per expressar ‘si vol un govern feble i no respectat com el d’ara o vol un govern seriós, coherent, fort i estable com és el que representarà el presidit per Artur Mas després de les eleccions’, ha declarat.

Duran ha carregat també contra la retallada d’obres públiques per Catalunya que anunciava el ministre de Foment, José Blanco. El líder d’Unió ha criticat que el Govern no ho ha sabut defensar i ‘afecta a allò que no hauria d’afectar en la retallada d’inversions’.

Crítiques a Zapatero

El també portaveu de CiU al Congrés ha carregat contra Zapatero i ha manifestat que ‘Catalunya ha de ser escoltada i atesa’. ‘No val venir aquí a fer d’encantador de serps i a tornar amb bones paraules de Catalunya’, ha remarcat. Duran ha dit que tothom és molt conscient que Zapatero ‘que ara demana que Catalunya sigui escoltada, aquesta Catalunya que demana que sigui escoltada és la Catalunya que ha enganyat moltes vegades’. ‘No n’hi ha prou amb bones paraules, sinó que necessitem fets’, ha declarat.

.

Més noticies relacionades:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: