Montilla demana a les institucions espanyoles un ‘canvi d’actitud’ cap a Catalunya

DIUMENGE, 25 DE JULIOL DE 2010 05:00 H

Valora positivament les declaracions de Zapatero tot i que no les troba ‘suficients’

El primer secretari del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, ha valorat ‘positivament’ les declaracionsd’aquest divendres del president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero a Barcelona, on es responsabilitzava de les conseqüències polítiques de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (TC) sobre l’Estatut. Tot i així, considera que ‘les ‘declaracions, les lleis i els traspassos’ no són ‘suficients’. Per això, Montilla va més enllà i sol·licita un ‘canvi d’actitud’ a tot el conjunt de les institucions de l’estat espanyol respecte Catalunya. Ho ha dit, acompanyat del conseller Joaquim Nadal, aquest dissabte a Girona on ha participat en l’acte Dissabte Roig del PSC.

Montilla ha valorat de manera positiva les declaracions d’aquest divendres de Zapatero a Barcelona, on es responsabilitzava de les conseqüències polítiques de la sentència del TC sobre l’Estatut. Tot i això, el líder del PSC ha anat més enllà i demana al president del govern espanyol ‘fets’ i no ‘paraules’.

El president de la Generalitat ha destacat que coincideix amb Zapatero en què cal trobar un ‘conjunt de solucions’, però al seu parer, aquesta situació no s’arregla ni amb ‘declaracions’, ni amb ‘lleis’ ni ‘traspassos’. ‘Això no és suficient’, ha sentenciat Montilla i ha reclamat al conjunt d’institucions de l’estat espanyol un ‘canvi d’actitud’ respecte Catalunya.

Missatge de ‘confiança’ del test d’estrès de la banca europea

D’altra banda, Montilla considera que els bancs i caixes catalans surten reforçats de les proves de solvència que han donat a conèixer aquest divendres els reguladors bancaris europeus. Tot i que les entitats catalanes Unnim i la fusió de Caixa Catalunya, Manresa i Tarragona van suspendre els tests d’estrès, segons el líder del PSC són caixes ‘solvents’ que estan en un procés de consolidació i que per tant, això significa que tenen un projecte aprovat pel banc d’Espanya.

Segons Montilla, els resultats del test d’estrès donen un missatge de ‘confiança’, ja que les entitats financeres, segons el seu parer, ‘són solvents i seran solvents fins i tot en un escenari advers’.

.

Noticies relacionades:

• Zapatero diu que se sent responsable de les conseqüències polítiques de la sentència de l’Estatut 23.07.2010.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: