Capdevila: ‘Anar en contra de Catalunya i del català dóna molts vots a Espanya’

La consellera d’Acció Social ha acusat la defensora del Pueblo, María Luisa Cava, de presentar el recurs contra la Llei d’acollida per buscar ‘notorietat’ Capdevila creu que ‘Espanya té una obsessió amb Catalunya i amb els catalans’. Capdevila ha promès seguir desenvolupant la Llei d’acollida amb plena normalitat.

.

23.08.2010 – 00:08 – Països Catalans

La consellera d’Acció Social, Carme Capdevila, no s’ha mossegat la llengua i ha criticat la decisió de la Defensora del Pueblo de portar la Llei d’acollida al Tribunal Constitucional. Capdevila atribueix la mesura presa per María Luisa Cava de Llano a les “ànsies de notorietat” de l’exdiputada popular. La consellera creu que Cava de Llano ha iniciat el recurs per tenir més punts i mantenir el càrrec.

Segons Capdevila, Espanya té una obsessió amb Catalunya i la persecució del català. Atribueix aquesta obsessió a que “anar en contra de Catalunya i del català ven molt” i dóna molts vots a la resta de l’Estat espanyol.

La intenció de la conselleria, però, és la de seguir amb el desplegament de la Llei d’acollida amb absoluta normalitat.”Si el recurs triga tant com la sentència, tot i el seu calendari de desplegament progressiu, segur que ja estarà plenament vigent quan arribi el pronunciament del Tribunal”” ha apuntat  Carme Capdevila des de la Universitat Catalana d’Estiu.

La consellera ha recordat que la Llei d’acollida dóna “voluntàriament” als immigrants formació en llengua catalana, que “no s’obliga a ningú”, i que un cop hagin assolit uns coneixements molts bàsics podran, “si ho desitgen”, rebre també formació en castellà. Aquí fa “molts segles” que es parla en català i aquesta seguirà sent la llengua comuna per a tothom, “vinguem d’on vinguem” ha confirmat.

Més informació:

Les associacions d’immigrants reivindiquen el català com a llengua d’acollida

El Defensor del Poble no existeix, oficialment és ‘El Defensor del Pueblo’

Josep Huguet: ‘El Defensor del Poble és falangista’

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: