Ferran Mascarell demana al PSC que treballi per un futur estat català

L’exconseller de Cultura en temps del Govern de Pasqual Maragall es posiciona més a prop dels arguments indpendentistes en una entrevista publicada pel diari Avui-El Punt. ‘Tinc la convicció que el proper esglaó del catalanisme serà estatista’.

.

23.08.2010 – 00:08 – Països Catalans

El socialista Ferran Mascarell es decanta per la defensa d’un estat català. El que va ser conseller de Cultura en el Govern presidit per Pasqual Maragall ha afirmat que vol un estat propi, “el més compartit amb la resta d’espanyols, però propi”.

Mascarell considera que els catalans “necessiten” administrar la seva pròpia sobirania: “Una nació sense un estat eficient no pot tirar endavant. L’espanyol no ho és i tocarà desconstruir-lo i construir-ne un de nou. Si només és català no passa res. Una nació exigeix un estat que s’hi adapti com un guant a una mà. Si el guant que ens ofereixen vol seguir deixant la meitat dels nostres dits fora, simplement no ens interessa”, deia en una entrevista al diari Avui.

Aquesta seria una postura propera a la de la consellera Montserrat Tura, que en les darreres setmanes s’ha mostrat com a ferma defensora d’un estat federal espanyol. En aquesta mateixa línia, Mascarell creu que no importa compartir aspectes des d’una òptica federal o confederal, sempre i quan es faci des de la “igualtat”.

Mascarell creu que “tocarà explicar als catalans els beneficis i els costos de tenir un estat com cal”. “ Serem estatistes i haurem de ser clars”, afirma contundentment el socialista. Mascarell també s’ha dirigit al consellerJoaquim Nadal dient: “Com diu el president Montilla, i tu recordes en el teu article, el socialisme català ha fet ja l’elecció: primer Catalunya. La primera obligació de la política és aconseguir que el contracte entre nació i Estat funcioni i sigui beneficiós per als ciutadans; si no és així, la nació la desbordarà, com passa ara”.

Més informació:

Editorial: ‘Sobiranisme al PSC?’

Montserrat Tura: ‘Espanya serà federal o no serà’

Joaquim Nadal: ‘Tot el PSC és catalanista’

L’ex-alcalde del PSC de Badalona: ‘Quan el poble vulgui, hi haurà referèndum’

El PSC de Rubí dóna suport ‘amb matisos’ a la consulta sobre la independència

Dos regidors del PSC donen suport a la consulta d’Olot sobre la independència

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: