L’oposició exigeix a Hereu que depuri responsabilitats sobre el cas de corrupció de Ciutat Vella

ERC presentarà aquest dijous una moció d’urgència per apartar els implicats dels seus càrrecs. CiU ja ha anunciat que hi donarà suport.

.

DIJOUS, 7 D’OCTUBRE DE 2010 16:06 H

Els presumptes casos de corrupció i amenaces en el si del PSC a Barcelona han estat aprofitats pels partits de la oposició, que ja han demanat a Hereu que aclareixi culpabilitats. En aquesta línia s’ha posicionat CiU, que ha reclamat una depuració de responsabilitats per part de l’alcalde, mentre que Jordi Portabella, portaveu municipal d’ERC, presentarà al ple d’aquest dijous una moció d’urgència (pdf) demanant que els consellers del districte implicats siguin ‘apartats dels càrrecs que ostenten’. Per la seva banda, el president del PP al consistori barceloní, Alberto Fernández Díaz,  ha reclamat també  ‘la immediata creació d’una comissió d’investigació per aclarir els presumptes casos de corrupció a Ciutat Vella’. Segons el popular, ‘és necessari que aquesta comissió arribi fins al final, amb totes les conseqüències, la màxima transparència i les compareixences de tots els càrrecs municipals implicats estiguin imputats o no’.

.

Fernández Díaz ha sol·licitat l’accés al sumari d’aquesta trama. Segons ha denunciat, ‘l’oposició encara no ha pogut accedir a aquest sumari, malgrat haver-ho demanat en reiterades ocasions, és necessari conèixer tota la informació per no anar a remolc del govern municipal’. Així mateix considera que ‘els presumptes casos de corrupció no són fets aïllats com sostenia el govern municipal, sinó que estem davant una veritable trama de corrupció en el districte de Ciutat Vella’. En aquest sentit, demana la comissió d’investigació no sigui com la del Palau de la Música, ‘que s’ha tancat en fals i ha estat una comissió d’obstrucció per part del govern municipal i ERC’.

Moció d’ERC per apartar dels càrrecs als implicats
El grup municipal d’Esquerra Republicana presentarà aquest dijous en el plenari municipal una moció d’urgència amb intenció que s’apartin dels càrrecs els implicats ens el cas. El portaveu de la formació, Jordi Portabella, ha reclamat també al PSC que ‘prengui consciència de la gravetat que suposa aquest degoteig de notícies per a la institució’ i ha demanat que actuï de manera ‘ràpida i diligent aplicant ‘mesures que evitin les sospites permanents’.

CiU demana depurar responsabilitats polítiques
Seguint la proposta plantejada pels republicans, des de Convergència i Unió ja s’ha informat que hi donaran suport ja que consideren que a banda de les conseqüències penals que puguin derivar-se de les investigacions i el procés judicial que hi ha obert, el govern municipal ha de respondre políticament d’aquest i els altres casos de presumpta corrupció.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: