Miquel Valls reclama al govern espanyol que torni els 2.000 milions d’euros que deu a Catalunya

També opina que cal trobar l”encaix’ entre Catalunya i Espanya, com ahir reflexionava el Cercle d’Economia

.

DIJOUS, 7 D’OCTUBRE DE 2010 12:55 H

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, comparteix la opinió del Cercle d’Economia sobre les relacions entre Catalunya i Espanya, i l’entén com una declaració institucional ‘positiva’. Tot i reconèixer que cal trobar l”encaix’ entre Catalunya i Espanya, el president de la Cambra no vincula aquesta relació a refer el pacte constitucional, com demana el Cercle en un comunicat públic, en què també advocava, amb vista a les eleccions, per un govern ‘eficaç’ que tregui el país de la crisi. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Valls també ha reclamat al govern espanyol que torni els 2.000 milions d’euros que deu a Catalunya i no estan inclosos als pressupostos estatals.

Miquel Valls ha valorat aquest dijous la posició del Cercle d’Economia, feta pública ahir dimecres, en què demana refer el pacte constitucional i posa sobre la taula les dificultats de relació entre Catalunya i Espanya, agreujades per la sentència del Tribunal Constitucional contra l’Estatut.

En una entrevista, Valls ha valorat de forma positiva la declaració del Cercle, amb qui comparteix la idea que cal trobar un ‘encaix’ entre Catalunya i Espanya, tot i que no s’ha referit al pacte constitucional. Encara que afirma no haver llegit aquesta declaració pública, Miquel Valls creu que s’han d’estudiar i analitzar aquestes relacions.

Per al president de la Cambra, la declaració demostra que existeix una ‘inquietud’ en ‘determinats àmbits econòmics, polítics i institucionals per les dificultats que existeixen perquè es compleixin determinats aspectes les relacions entre Catalunya i Espanya’.

Miquel Valls també ha denunciat que els pressupostos del govern espanyol per l’any que ve no preveuen el pagament dels diners que l’Estat deu a Catalunya en matèria d’inversions, una quantitat que la Cambra xifra exactament en 1.924 milions. ‘Nosaltres demanem que es compleixi el que s’acorda. Falta la liquidació, l’assignació, és a dir, la consideració dins dels pressupostos d’aquests dos mil milions que estan pendents’, ha reclamat Valls.

El màxim responsable de la Cambra de Comerç de Barcelona ha reclamat que es faci tot el possible perquè Catalunya rebi aquests diners. ‘Jo crec que el que s’ha de trobar és el camí i els acords perquè això sigui efectiu. Són uns pressupostos aprovats al Congrés dels Diputats, aprovats pels partits polítics, per la majoria’, ha apuntat, abans de recordar que son ‘una quantitat importantíssima, sobretot en aquests temps de crisi’.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: