Sánchez-Camacho es desplaça a Brussel·les per intentar salvar les subvencions per la indústria taurina

Pretén que els popular europeus reconsiderin la desició de donar suport a l’esmena per abolir els ajuts als braus de lídia

.

DIJOUS, 7 D’OCTUBRE DE 2010 10:51 H

El comitè de pressupostos del Parlament Europeu vol excloure els braus de lídia dels ajuts de la Unió Europea. A instàncies del grup Verds – Aliança Lliure Europea, del que en forma part Oriol Junqueras, l’organisme monetari europeu ha decidit presentar aquest dimecres una esmena per eliminar la indústria taurina dels ajuts europeus. La victòria que suposa aquest fet pel col·lectiu, contrasta amb la derrota infligida a Alícia Sánchez-Camacho, gran defensora del toreig que ha vist com es complica la seva particular croada per salvaguardar la festa taurina. D’aquesta manera, la líder popular s’ha desplaçat fins a Brusel·les per tal d’evitar que prosperi l’esmena i amb la voluntat que els diputats populars europeus que han donat suport al comitè de pressupostos, reconsiderin la seva decisió. La votació decisiva pel futur de les subvencions als braus de lídia es realitzarà el proper mes al Ple del Parlament a Estrasburg.

.

Aquesta esmena suposa un triomf pel grup Verds-Aliança Lliure Europea, que du diversos anys treballant pels drets dels animals que són torturats fins a la mort en espectacles públics. Segons Oriol Junqueras, membre del col·lectiu, la tramitació de l’esmena és un pas endavant per l’eliminació de les subvencions públiques finançades mitjançant ‘els nostres impostos’ i també els impostos de tots els ciutadans de la Unió Europea atès que, cada any, ‘l’Estat espanyol inclou una important ajuda pressupostària a la cria de toros de lídia’.

Camacho i la ‘manca de llibertat’
Durant la seva visita a Brussel·les, Camacho ha intercedit a l’Eurocambra per la ‘manca de llibertat’ que hi ha a Catalunya, segons el seu parer, en diversos àmbits. Així, la presidenta del PPC ha defensat davant de Doris Pack, presidenta de la Comissió de Cultura de l’Eurocambra, la llibertat dels que volen acudir als espectacles de toros i correbous. La líder popular ha volgut enfocar també el debat des del punt de vista identitari, i considera que les corrides no han de ser ‘rebutjades per qüestions identitàries i de cultura compartida amb Espanya’.

Doble derrota pels taurins
Aquest dimecres també s’ha conegut la decisió del Senat espanyol de rebutjar la proposta del PP de declarar bé d’interès cultural els toros. El portaveu del PP al Senat, Pío García-Escudero, ha parlat del toro com d’un ‘animal mític, símbol de fortalesa, valentia i fecunditat’, alhora que ha subratllat la incoherència de la llei catalana mentre es blinden els correbous. La presidenta del PP de Catalunya, per la seva banda,  Sánchez-Camacho, ha anunciat que estudia dur la qüestió a l’Eurocambra i als tribunals en considerar que excedeix les competències autonòmiques.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: